Готуємо популярне печиво савоярді в домашніх умовах: покрокові рецепти - цікаві речі з фото

Рекламний блок

Бісквітне печиво савоярді останнім часом набирає популярність. Ви, напевно, пробували його в кафе або ресторані за чашкою кави. Сьогодні ми з Вами навчимося готувати савоярді в домашніх умовах: слідуючи покроковим рецептами, зробити це зовсім нескладно і дуже цікаво.


Зміст


  • 1 Історія савоярді
  • 2 Інгредієнти і секрети приготування

  • 3 Покрокові рецепти
  • 4 Відео-рецепт десерту

  • Історія савоярді

    Особливість цього печива полягає в його овальної формі і цукрових посипання. У нього є ще кілька популярних назв: бісквітне, неапольское, савойська, ла кулье і «дамські пальчики».

    Легенда свідчить, що савоярді придумав головний кухар герцога Савойського ще наприкінці XVI століття. Винахід оригінального рецепту було приурочено до візиту французького короля. Ласощі так полюбилося господаря палацу, що незабаром йому було надано статус офіційного десерту Савойї.


    Печиво савоярді — офіційний десерт савойської герцогської кухні


    Звичайно, савоярді можна купити в магазині – зараз це не рідкість. Але як приємно готувати його самостійно, віддаючи тесту любов і тепло власних рук! Так і в якості десерту Ви будете впевнені на 100%, чого не скажеш про купленому продукті.

    Приготоване з легкого бісквітного тіста печиво добре вбирає рідину і розм'якшується, зберігаючи при цьому форму. Тому савоярді часто використовують не тільки в якості окремого десерту, але і для приготування солодких страв – тортів, трайфла і російської шарлотки.

    Особливо часто з цього печива готують популярний десерт тірамісу, просочуючи савоярді солодким сиропом. Печиво має бути трохи сухуватим, тому його потрібно буде потримати трохи в теплій духовці або залишити на ніч, накривши чистим рушником.

    Інгредієнти і секрети приготування

    Обов'язкові інгредієнти для савоярді:

  • борошно;
  • цукор;
  • яйця.
  • Мука повинна бути добре просіяного. Беріть тільки 1 сорт – він ідеально підходить для цього десерту.


    Борошно, яйця та цукор — обов'язкові компоненти савоярді


    Як і для приготування будь-якого бісквіта, потрібно відокремити жовток від білка і збивати їх окремо один від одного. Яйця обов'язково повинні бути кімнатної температури.


    Для посипання печива прийнято використовувати цукрову пудру. Але і цукор-пісок теж підійде: його кристалики будуть красиво виглядати на поверхні савоярді.

    Приємний насичений аромат додасть печінкою ванільний екстракт або ванілін. Деякі господині додають трохи кориці, але класичний рецепт цього не передбачає.

    Для додання печінкою його оригінальної форми Вам знадобиться кондитерський мішок з діаметром отвору не менше 1,5 див. Ним Ви будете видавлювати масу на деко. Мішок слід тримати під кутом 45 градусів. Довжина кожного печива – 7,5 см, відстань між ними – не менше 2,5 див.

    Випікається савоярді в духовці не більше 15 хвилин при температурі 190 градусів або 10 хвилин – при 200 градусах. Обов'язково застеліть деко пергаментом або папером для випікання.

    Зверніть увагу! Готові савоярді можна упакувати в контейнер, проклавши вощеним папером і зберігати в замороженому вигляді до 2 тижнів.

    Покрокові рецепти

    Ми розглянемо класичний і оригінальний рецепт від Юлії Висоцької. Ця чудова телеведуча завжди додає в процес приготування якусь родзинку, і сьогодні ми розгадаємо її секрет.

    Класичний

    Перш ніж приступити до приготування, увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 190 градусів, і приготуйте кондитерський мішок. до Речі, щоб Вам простіше було викладати печиво на деко, намалюйте на папері контури потрібного розміру.

    Вам знадобляться наступні продукти:

  • великі яєчні жовтки – 3 шт.;
  • яєчні білки – 3 шт.;
  • борошно – 65 г (1/2 чайної чашки);
  • цукрова пудра – 5 столових ложок;
  • ваніль або її замінник – ? чайної ложки;
  • цукрова пудра для посипання.
  • За допомогою міксера збийте 2 яєчних жовтки з 2 ложками цукрової пудри так, щоб суміш загусла і придбала світло-жовтий колір.


    Збийте жовтки, відокремлені від білків, з цукровою пудрою


  • В іншому посуді збийте всі білки до стану м'якої маси. Додайте поступово 3 ложки цукру, збивайте до утворення міцної глянцевою піни.


    Збийте білки з цукром в міцну піну


  • Додайте до борошна в три прийоми білки і жовтки (в тому числі і залишився жовток), при цьому обережно перемішуйте масу знизу вгору.


    З'єднайте білок і жовток з борошном, ретельно перемішайте


  • Заповніть кондитерський мішок тестом наполовину. Акуратно видавлюйте печива на деко, не забуваючи залишати між ними необхідну відстань.


    Викладіть тісто на деко, покрите папером, за допомогою кондитерського мішка і посипте цукровою пудрою


  • Посипте печиво цукровою пудрою, випікайте протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору.

  • Випікайте печиво до повної готовності


    Треба зняти савоярді з паперу для випікання, поки вони ще не охололи. Інакше печиво прилипне, і Ви не зможете забрати його з пергаменту, не раскрошив.

    Бісквітне печиво від Юлії Висоцької

    Цей десерт розрахований на 36 порцій (штук). Вам знадобиться:

  • 50 г борошна;
  • 60 г цукру;
  • 3 яєчних білка;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 30 г цукрової пудри.
  • Збийте всі білки до утворення м'якої маси. Після цього додайте 30 г цукру. Продовжуйте працювати міксером до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.


    Ретельно збийте білки, додаючи цукор


  • 2 жовтки Збийте з 30 грамами цукру в окремому посуді. Маса повинна вийти світлою і легкою, а цукор повністю розчиниться.


    Збийте жовтки з цукром


  • Акуратно з'єднайте білки з жовтками і перемішати лопаткою.


    білки Змішайте з жовтками


  • Просійте в посуд з яєчною масою 50 г борошна.


    Додати в яєчну масу просіяне борошно


  • Заважайте масу знизу вгору. Рухи повинні бути легкими, щоб повітря зберігався всередині тіста.


    Обережно перемішайте тісто


  • За допомогою кондитерського мішка отсадите тісто на деко.


    Викладіть тісто на деко


  • Посипте заготівлі цукрової пудрою (бажано двічі).


    Посипте савоярді цукровою пудрою


  • Дайте печінкою настоятися близько 15 хвилин.


    Дайте савоярді 15 хвилин, щоб настоятися


  • Відправте савоярді в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Коли печиво придбає золотистий колір, можна виймати.


    Випікайте печиво до золотистого кольору


  • Готове печиво зніміть з паперу, поки воно не охололо. Можна подати до чаю або приготувати з савоярді тірамісу.
  • Відео-рецепт десерту

    Як бачите, це печиво готується дуже просто, хоча і здається екзотичним витвором кулінарного мистецтва. Тепер і Ви долучилися до високої європейської кухні і будете балувати рідних і близьких смачним бісквітним савоярді. Якщо у Вас з'явилися питання щодо приготування десерту, задайте їх у коментарях, а також розкажіть нам про свій досвід готування. Приємного апетиту!

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Апетитний десерт «Сметанник» за 10 хвилин! Покроковий рецепт з фото - майст ...
  • Печиво до чаю з простих продуктів - майструємо самі
  • Солодке печиво на Хеллоуїн - майструємо самі
  • Печиво на Різдво30 ідей. Своїми руками
  • Рецепт шарлотки. Зроби сам своїми руками
  • Печиво на швидку руку
  • Печиво до чаю з простих продуктів
  • Напої з кави
  • Фото-рецепт приготування смачного творожника з персиками
  • Солодке печиво на Хеллоуїн


  • загрузка...