Як посмажити сома смачно - цікаві речі з фото

Рекламний блок
Риба сом відноситься до прісноводних хижим рибам. Від таких мешканців річок і озер як щука, сазан, карась, сом вигідно відрізняється відсутністю міцної луски і зовсім не кістлявим м'ясом. У сома немає таких дрібних і гострих кісток як, наприклад, у тієї ж щуки. М'ясо сома ніжне і жирна Риба відмінно піддається будь-якій кулінарній обробці.



Посмажити сома смачно неважко, з цим процесом впорається будь-який початківець кулінар. Щоб приготувати смаженого сома потрібно:
  • риба сом вагою 1,5 - 2,0 кг;
  • сіль;
  • борошно 100 г;
  • перець;
  • масло 80 мл;
  • сухі пряні трави за бажанням.





  • 1. Перед приготуванням сома потрібно випатрати. Перед цим рибу необхідно добре промити під краном і змити всю слиз. Відрізати голову, вона цілком згодитися для смачної юшки. Вийняти серединку і промити тушку ще раз.



    2. Нарізати підготовленого сома на шматки. Товщина кожного шматка повинна бути близько 2 див. Поперчити рибу. Посолити за смаком. За бажанням рибу можна посипати сухим базиліком або сумішшю пряних трав.



    3. Залишити миску з рибою на 15 - 20 хвилин.



    2. Розігріти сковороду з налитим на неї маслом. Кожен шматочок сома перед смаженням обваляти в борошні.



    3. Смажити сома на кожній стороні по 8-9 хвилин. Кожен шматочок повинен добре підрум'янитися.



    Смаженого сома бажано подавати в гарячому вигляді. Ця риба добре підходити до будь-якого гарніру з круп, макаронів, картоплі, свіжих овочів.

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Як зберегти спійману рибу - майструємо самі
  • Фото-рецепти приготування червоної риби в домашніх умовах - майструємо самі
  • Як готувати юшку на багатті - майструємо самі
  • Золота рибка. Зроби сам своїми руками
  • Як посмажити мойву. Зроби сам своїми руками
  • Як зберегти спійману рибу
  • Як готувати юшку на багатті
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Фото-рецепти приготування червоної риби в домашніх умовах
  • Профітролі з червоною рибою і вершковим сирним сиром


  • загрузка...