Яблучна пастила ручної роботи - цікаві речі з фото

Рекламний блок
Восени дозрівають яблука в домашніх садах. У деяких господинь ростуть напівдикі маленькі плоди, у інших - великі, але кислі зелені фрукти. Перед нами постає питання, як обробити це величезна кількість яблук, не завжди солодких і смачних для вживання без обробки. Коли набридає варення, а господиня втомлюється від обрізання, видалення кісточок і серцевин, на допомогу прийде яблучна пастила. Цей десерт підкорити ваші серця!



Якщо ви бували в місті Коломна, що під Москвою, ви не могли не пробувати знамениту коломенскую пастилу ручної роботи. Не тільки надзвичайно смачна, але й корисна, так як містить кращі речовини яблук: пектини, клітковину, вітаміни, залізо. Пропонуємо вам приготувати вдома щось дуже схоже.

Інгредієнти:


  • Яблука: 1 кілограм, або 8-10 великих яблук. Вказаний чистий вагу, з шкіркою і кісточками.
  • Цукор: 300 грам.
  • Цукрова пудра (для посипки).


  • Ще знадобляться: велике сито, каструля (краще з товстим дном), пергамент для запікання.

    Приготування


    1 крок. Яблука вимити. У дрібних плодів можна не видаляти серцевини, а розрізати на 4 частини, у великих - обрізати всі боки (з шкіркою, але без кісток). Викласти у велику каструлю, додати трохи води (близько 50 мл), тушкувати на маленькому вогні, іноді помішуючи, поки яблучна маса не перетвориться в пюре. Це займе близько 20-25 хвилин в залежності від величини шматочків сировини.



    2 крок. Після розм'якшення яблук і перетворення їх в однорідну масу ще зменшити вогонь, відкрити кришку і готувати ще близько 10 хвилин, помішуючи.



    3 крок. Зняти яблука з вогню, викласти у велике сито і протерти.



    4 крок. Додати цукор. Можна і не додавати, але якщо яблука кислі - краще додати.



    5 крок. Деко застелити пергаментом для випічки, шматок пергаменту повинен бути цілісним, широким і заходити на борти. Злегка змастити папір рослинним маслом.
    6 крок. Яблучну масу (близько 700 гр.) викласти на пергамент, розподілити рівним шаром товщиною приблизно 0,5 див.



    7 крок. В духовку, попередньо нагріту до 70 градусів, поставити деко. Готується пастила від 6 до 8 годин. Якщо в духовці у вас таймер, потрібно буде періодично його включати. Можна просто засікти час. Краще не робити цього вночі, бо деко потрібно періодично перевертати (кожні 2 години, наприклад). Це потрібно для того, щоб яблучна маса прогрівалася рівномірно з усіх боків.

    Як зрозуміти, що пастила готова?


    Пастила готова, якщо зменшилася її товщина, консистенція стала більш щільною, а на поверхні виступило кілька солодких цукрових крапель сиропу. По суті, нагрівання в духовці просто витягає з продукту зайву вологу. Поверхня повинна стати гладкою і не липнути до рук. При температурі 70 градусів людська рука може витримати дотик.



    Через 6,5-8 годин дістаньте пергамент з духовки, трохи охолодіть. Рівну поверхню посипте цукровою пудрою, переверніть пастилу і акуратно зніміть з неї пергамент. Якщо краї прилипли, подрежьте: їх теж можна з'їсти. Наріжте на смужки, скачайте в рулети. Можна скріпити зубочистками, посипати цукровою пудрою для краси. Якщо якийсь край пастили ще не "схопився" в духовці, відріжте його та відправте назад прогріватися.
    З одного кілограма яблук у мене вийшло 6 досить товстих рулетиків (в товщину 3-4 см, в довжину 5 см). Вага на виході близько 300-400 гр. Краї пастили, що прилипли до пергаменту, теж можна відокремити від поверхні і з'їсти.

    Застосування


    Така унікальна домашня пастила ручної роботи прикрасить будь-який святковий стіл! При всій своїй корисності і оригінальних смакових якостях, вона ще й добре зберігається. Загорніть її в пергамент і в харчову плівку, покладіть в холодне місце, діставайте у міру потреби.






    Прекрасно підійде пастила для прикраси десертів, тортів. За допомогою ножа або трафаретів з цього продукту легко вирізати літери або будь-які інші фігурки.
    Хоча пастила і містить цукор, вона залишається прекрасним десертом для схуднення завдяки своїй високій щільності і змістом корисних речовин.
    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Цукати з кавунових кірок - цікаві речі з фото
  • Як зробити тарілку з карамельних цукерок своїми руками - майструємо самі
  • 20 рецептів з яблуками. Своїми руками
  • Знімач для яблук
  • Пиріг "Потопельник" (з яблуками)
  • Вівсяні оладки з яблуками. Зроби сам своїми руками
  • Яблука запечені з сиром. Зроби сам своїми руками
  • Аджика домашня. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт шарлотки. Зроби сам своїми руками
  • Як зробити тарілку з карамельних цукерок своїми руками


  • загрузка...