Як вибрати кращий ананас: секрети вибору - цікаві речі з фото

Рекламний блок

З усіх екзотичних фруктів ананас став чи не найбільш улюбленим і звичним. У той же час далеко не кожен визначить з першого погляду, який саме з плодів, що стоять на прилавку, варто віддати перевагу. Дивлячись на ананас, відразу і не скажеш, наскільки він смачний і стиглий, адже від стиглості залежать смакові якості і корисні властивості продукту. Проте вибрати ананас досить просто, якщо знати кілька секретів, пов'язаних з формою, кольором, запахом і вагою плода.


Як вибрати якісний плід

Ананас – продукт запашний і привабливий. А ще дуже смачний за умови, що вибір зроблено правильно, і до вас в руки потрапив непорченый фрукт. Везуть ананас здалеку, і, значить, дешевим бути не може. А витрачати пристойні гроші за «кота в мішку» ми не любимо. Значить, будемо вчитися розпізнавати правильний ананас.

Вартість

Як правило, ті плоди, дозрілі на плантації, смачніше тих, що дозрівають в процесі транспортування. Але і доставити дозрілий плід потрібно швидко, щоб він не встиг зіпсуватися. Таким чином, найстигліші і якісні ананаси доставляються повітрям, а тому і коштують набагато дорожче. Ананас, зрізаний недозрілим, пливе по морю і визріває в трюмі корабля. Такий плід буде коштувати значно дешевше, але і на прилавку може залишатися неспелым.

Якщо є можливість поцікавитися у продавця про спосіб доставки продукту, неодмінно зробіть це.


Стиглий ананас має соковитою золотистої м'якоттю


Колір м'якушки і скоринки

Стиглий якісний ананас має золотисту соковиту м'якоть, відрізняється пружною, щільною, рівномірно забарвленою скоринкою. Вона може мати зеленуватий відтінок навіть у визрілого ананаса. Але ніяких плям на поверхні не повинно бути, вони свідчать про те, що продукт почав псуватися. Ідеальний ананас золотисто-коричневий, помаранчево-сірий, коричневий або жовто-зелений. Зверніть увагу на вагу плоду: нормальний ананас повинен бути вагомим.

Тропічні плоди часто викликають суперечки. До чого віднести заморське диво: до овочів або фруктів? Так от, ананас – це трава, в якій квітці розвивається соковитий, солодкий плід. І за видовим характеристикам він ближче швидше до злакам, ніж до фруктів.

Про те, що плід перезріло і почав псуватися, явно свідчать: зморшкувата шкіра, тріщини і патьоки на поверхні, червонуватий відтінок кірки, прив'ялі коричневі листя, білуваті цятки між комірками.

Зіпсований плід не завжди можна визначити з першого погляду, адже гниття може початися зсередини і деякий час не проявлятися зовні.

Запах

приємний Солодкуватий запах говорить про те, що плід визрів. Однак якщо запах дуже яскравий і концентрований, є велика ймовірність, що плід перезріло і починає бродити. Придивіться пильніше: можливо, на кірці або у листя вже з'являється цвіль. Кислий запах також свідчить, що ананас більше непридатна в їжу. Якщо запах у фрукта майже не виражений, напевно плід і зовсім ще не дозрів і його краще відкласти.

Лусочки

Зверніть увагу на лусочки: вони повинні бути пружними і щільними, при натисканні не продавлюватися всередину. На кінці лусочок легкі хвостики. При дотриманні правильних умов зберігання ці хвостики залишаються сухими і легко відламуються. Що гнуться, мляві хвостики говорять про перевищення вологості при зберіганні або транспортуванні, що легко призводить до псування, гниття, плісняви.


Хвостики на осередках ананаса повинні бути сухими і ламкими


Інші ознаки

Визначити стиглість можна по звуку. Постукайте долонею по корпусу ананаса. Стиглий плід видає глухий звук, а перезріле – «порожній», що говорить про його сухості.

Стиглість ананаса визначається на дотик. При натисканні шкіра стиглого ананаса злегка продавлюється, але не зморщується. Незрілий плід на здавлювання ніяк не реагує, він занадто твердий і ще непридатний в їжу.

Хвостик ананаса може розповісти про його якість. Листя у хорошого ананаса густа, зелена, без сухого листя. Спробуйте потягнути за листочок у підстави: у стиглого ананаса він легко подасться вперед, а то і зовсім вирветься. Якщо крона ананаса без особливих зусиль розсипається по листочкам, то плід явно перезріло. Взявшись рукою за хвіст, спробуйте його злегка прокрутити. Не перестарайтеся, щоб не відірвати зовсім. Але якщо ви відчуваєте, що хвіст легенько прокручується, то вибраний ананас в ідеальній формі. Щільно сиділа нерухома крона говорить про незрілість.

Відео: як правильно вибрати, почистити і порізати ананас

Якщо перша спроба роздобути кращий ананас з усіх представлених займе у вас багато часу, не переживайте: скоро ви станете справжнім профі. Не соромтеся бути схожим на сищика у фруктових рядах, нюхайте, чіпайте, приглядывайтесь. Тоді придбання прикрасить ваш стіл і принесе радість всій родині.

Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Як зробити смачну хурму і невяжущей своїми руками - цікаві речі з фото
  • Ананас з цукерок і шампанського своїми руками, майстер клас, відео - майстр ...
  • Як зробити ананас з шампанського і цукерок - майструємо самі
  • Шоколадний букет у формі ананаса
  • Як швидко почистити ананас?. Зроби сам своїми руками
  • Кальян з фруктів. Зроби сам своїми руками
  • Фруктовий салат Ананас. Зроби сам своїми руками
  • Як виростити авокадо з кісточки. Зроби сам своїми руками
  • Яблучка з пластики своїми руками
  • Ажурне плаття-туніка для дівчинки своїми руками


  • загрузка...