Свинячі ковбаски, січені вручну - цікаві речі з фото

Рекламний блок
Що може бути смачніше соковитих, домашніх ковбасок, приготованих на мангалі. Від однієї тільки цієї фрази може розігратися апетит. Багато господинь думають, що процес приготування такої страви дуже складний і займає багато часу. Але це помилкова думка. Для того щоб зрозуміти наскільки це просто рекомендується хоча б один раз приготувати рубані ковбаски власними руками. Підготовка фаршу і наповнення форми займає 40 хвилин, на приготування страви на мангалі або грилі піде ще 20 хвилин. В цілому виходить всього один годину.
Перед тим як готувати будь-яку ковбасу, потрібно подбати про придбання спеціальної оболонки, яка буде формувати продукт. Раніше вона називалася просто кишка, тепер частіше зустрічається назва синюга або черева. Як не дивно, такий продукт можна купити в звичайних м'ясних відділах. Просто через непотрібність, господині рідко звертають на такі речі увагу.
В крайньому випадку, якщо череву не вдалося знайти, можна скористатися готовими наборами для приготування домашньої ковбаси від фірми Маггі, які містять необхідні спеції і невелика кількість оболонки.
Ковбаски можна робити з будь-якого фаршу, але смачніше всього вони виходять зі свинини з додаванням сала. Головним правилом оброблення м'яса є те, що його ні в якому разі не потрібно пропускати через м'ясорубку. М'якоть потрібно різати або рубати гострим ножем на дрібні шматочки. При такому способі подрібнення не порушується структура волокна не випливає внутрішній сік. Щоб продукт не вийшов сухим підготовлене м'ясо додають невелику кількість сала.






свинячі ковбаски кладуть досить багато різної зелені, часнику, посіченої цибулі, спецій і, звичайно, сіль. Види, додають в м'ясо приправ, залежать тільки від смакових уподобань кухаря. В класичний набір спецій входить кілька сортів перцю та прянощі змішані.
Наступним етапом приготування буде підготовка черева. Зазвичай, оболонку для ковбаси продають в солоному вигляді, для того щоб вона довгий час не псувалася. Перед тим як начиняти череву фаршем, її потрібно добре промити в проточній воді. Робиться це, як показано на фотографії. Оболонка наповнюється кілька разів водою, як звичайний шланг.






Після промивання черева можна приступати до її наповнення фаршем. Найпростіше скористатися для цього м'ясорубкою зі спеціальною насадкою. Оболонка нанизується на невелику трубку, через яку надходить готовий фарш. Якщо в господарстві немає такого пристосування, то можна просто начиняти оболонку чайною ложкою або зробити деяку подобу фунтика і через нього проштовхувати фарш. На жаль, такий спосіб займе більше часу.






По мірі заповнення, ковбасу потрібно періодично перев'язувати міцною ниткою, для того щоб надалі була можливість розділити її на невеликі відрізки у вигляді сардельок.
На цьому підготовча частина закінчується. Сирі ковбаски можна зберігати в холодильнику в замороженому вигляді досить довго і розморожувати порціями в міру потреби.
Січені свинячі ковбаски можна приготує на мангалі, в аерогрилі і будь-яким іншим способом. Під час готування рекомендується зубочисткою зробити кілька проколів оболонки, щоб в період смаження ковбаса не луснула з-за скупчився гарячої пари. Час приготування такого продукту становить 20 хвилин. Готовність страви визначається за його зовнішнім виглядом. Оболонка повинна зарум'яниться і придбати золотистий колір. Для більшої впевненості можна розрізати одну ковбаску і перевірити внутрішню готовність фаршу.






Як бачите, рецепт виявився нескладним і досить оригінальним. Родичі і гості напевно здивуються, коли спробують таке блюдо, а також по достоїнству оцінять майстерність господині.
Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Рецептгрудинка по-домашньому - майструємо самі
  • Рецепт вегетаріанської ковбаси - майструємо самі
  • Приготування домашньої ковбаси - майструємо самі
  • Ковбасна майстерня
  • Приготування домашньої ковбаси
  • Перепічкапростий рецепт удмуртського страви
  • Фото-рецепт національної кухнібурятське блюдо пози
  • Смачні другі страви з курки - найпростіші фото-рецепти на кожен день в дома ...
  • Рецептгрудинка по-домашньому
  • Ідеїщо можна приготувати з фаршу


  • загрузка...