Дешевий спосіб нагодувати дорогого чоловіка - цікаві речі з фото

Рекламний блок

Здравствуйте шановні читачі та передплатники нашого блогу «Робіть з нами своїми руками».

Іноді так буває, займаєшся улюбленою справою: за швейну машинку сядеш, в'язальні спиці візьмеш, а може просто книга попалася цікава і так не хочеться відриватися. А час до вечері йде і пора вставати до плити і готувати їжу. І тоді шкодуєш, що в тебе немає чарівної палички, змахнув і обід готовий! На цей рахунок у мене є один чудовий рецепт – картопля запечена в духовці!

Справжня палочка-виручалочка, десять хвилин вашого особистого часу, а інше за вас зробить духовка. Є різні способи приготувати картоплю в духовці: просто запечена в мундирі на деку, картопля запечена в духовці у фользі, а я пропоную приготувати запечену картоплю з салом.


Зміст


  • 1 Інгредієнти
  • 2 Рецепт приготування: картопля запечена в духовці у фользі з салом
  • 3 Цікаві факти з історії картоплі

  • Інгредієнти

    Для цього нам буде потрібно :


  • бульби середнього розміру, 5-6 шт., а взагалі, за бажанням, можна й більше :);

  • сало солоне (я використовувала сало з перцем);

  • сіль – щіпка;

  • олія рослинна;

  • приправа для картоплі (за бажанням);

  • фольга;

  • деко.
  • Так, це ми зараз запросто готуємо картоплю і страви з його участю. А якихось триста з гаком років тому Росія навіть не знала такого коренеплоду. І нічого собі, прекрасно жила.

    до Речі, в Росії цей коренеплід потрапив з Європи. Прийнято вважати, що завіз його Петро І Прислав з Голландії мішок картоплі і велів розіслати його по губерніях для вирощування. Але селяни навідріз відмовилися вирощувати заморську дивину — не сподобалася.

    Між тим, коли близько 1565 року, картопля з'явилася в Європі, європейцям він теж не сподобався. Їм більше сподобалися квіти цієї рослини. Бідолаху і вирощували заради квітів, якими дами прикрашали свої шапки і сукні.

    - Вам не здається, що ми відволіклися? Мені теж. ?? Так за справу! А для розширення кругозору, ще кілька цікавих фактів з життя та історії картоплі я написала нижче. Дочитайте обов'язково!


    Рецепт приготування: картопля запечена в духовці у фользі з салом

    Крок 1. Картоплини почистити і зробити 4-5 надрізів, але, не розрізаючи зовсім.

    Крок 2. В розрізи вкласти шматочки перченого сала і зверху трохи посолити. Якщо ви любитель спецій і приправ, можна посипати зверху спеціальною приправою для картоплі.


    Крок 3. Викласти на фольгу, полити рослинним маслом, зверху закрити фольгою.

    Запікати в духовці при 180 ?З, 40 хв. Дивитися по готовності. Можливе збільшення час запікання до години і більше, все залежить від розміру бульб.

    Пам'ятаєте, як зовсім недавно саме в духовці ми разом пекли пиріжки? Мені дуже сподобалося!

    Запечена картопля з салом викласти на блюдо, посипати дрібно нарізаним кропом і подавати гарячим.

    Замість сала можна використовувати копчену грудинку, тоді смак буде більш м'який. У мене до цієї страви «картопля запечена в духовці», знайшлося пару шматочків смаженої відбивною яловичини. Таку картопельку можна полити гірчичним маслом або подати зі сметаною. Не знаю як ви, а мій чоловік пищав від задоволення!


    У мене є багато таких рецептів-рятівниць. Буду поступово публікувати їх на нашому сайті, де ми все робимо разом і легко!

    Заходьте на вогник і підписуйтесь на оновлення блогу, щоб першими отримувати нові статті.

    Увага, важлива інформація!!!

    У бульб картоплі є властивість зеленіти при довгому зберіганні на світлі. Така зелень є індикатором підвищеного утримання соланіну. (Соланін — отруйний глікоалкалоїд (глікозид), який виробляється в рослинах сімейства пасльонових. Міститься в листках, плодах, стеблах.) Іншою ознакою підвищеного вмісту отрути є його гіркуватий смак. Якщо з'їсти такий бульбу з шкіркою, можна серйозно отруїтися!

    Цікаві факти з історії картоплі

    І в кінці, як обіцяла, кілька цікавих фактів з історії цього овоча:


  • Картопля як культуру почали обробляти 14 тисяч років тому. Першими це робили індіанці Південної Америки. Причому, спочатку не організовано, а шляхом експлуатації диких заростей.

  • Коли картопля з'явився в Росії, навіть трохи пізніше, в середині 18 століття під час його примусового поширення по країні, населення, як я вже казала, не прийняло нову культуру. Відбувалося це через частого вживання в їжу не коренеплодів, а плодів, які виростають на самому картопляному куща, вони то, відповідно, і приводили до безлічі отруєнь. Важко уявити, правда? А адже зараз картоплю називають «другий хліб».

  • В сучасні часи з картоплі роблять навіть горілку. Така горілка дуже популярна у ісландців.

  • Картопля є першим овочем, вирощеним в космосі. Це зробили на шатлі «Колумбія» в 1995 році.

  • Бельгійці пишаються своїм музеєм картоплі. Музей налічує тисячі експонатів, одним з яких є картина Ван Гога «Їдці картоплі».

  • Тепер і ви знаєте, що картопля запечена в духовці у фользі — це дешевий спосіб нагодувати дорогого чоловіка. Сподіваюся, мій рецепт виручить одного разу і вас.

    З нетерпінням чекаю ваших коментарів та відгуків про рецепті.

    З повагою, Євгенія Пономарьова.


    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Жюльєн з куркою і грибами, приготований в свіжому картоплі - майструємо сам ...
  • Як пророщувати картоплю перед посадкою - майструємо самі
  • Чимна картопляна запіканка гауранга з адигейський сиром - майструємо самі
  • Як відварити картоплю - майструємо самі
  • Запечена картопля з м'ясом у рукаві. Зроби сам своїми руками
  • Листкова картопля. Зроби сам своїми руками
  • Куряча грудка запечена з грибами в сметані
  • Фото-рецепти святкового столузапечена свинина в фользі з сиром і помідорами
  • Жюльєн з куркою і грибами, приготований в свіжому картоплі
  • Як відварити картоплю


  • загрузка...