Самий смачний пиріг з сосисками і сиром - цікаві речі з фото

Рекламний блок
Коли виховуєш двох маленьких хлопчиків, то не завжди є час на приготування оригінальних або тим більш складних страв. Але ж іноді так хочеться побалувати своїх близьких, та й себе теж, чим-небудь смачненьким.
Рецепт цього пирога мені підказала одна з моїх хороших подруг. Готується він швидко і треба для його виготовлення не так вже й багато. І тепер це один з найулюбленіших пирогов у моїх домочадців. А як його любить старшенький синочок (4 роки), по три шматочки за раз уплітає і ще просить. А адже він у мене ласун, а цей пиріг зовсім не солодкий, а швидше навпаки.
Необхідні інгредієнти:
  • Кефір — 250 мл;
  • Борошно — 150 г;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Сир — 200 г;
  • Сосиски — 200 г;
  • Розпушувач або сода — 1 ч. л.;
  • Масло соняшникова і манна крупа для змащування.




  • Я зазвичай замішую тісто в салатнику, мені так зручніше. Тому беремо салатник або глибоку чашку і наливаємо в неї 250 мл кефіру. Мені звичніше відміряти необхідну мені кількість інгредієнта з допомогою кухлів, за браком мерочного склянки.



    Далі додаємо в кефір одну чайну ложку розпушувача і залишаємо хвилин на 10, щоб пішла реакція. Замість розпушувача можна використовувати харчову соду.



    В цей час беремо два яйця і збиваємо їх. Мені зручніше збивати яйця виделкою в гуртку, але звичайно ж для швидкості можна використовувати міксер. Так само в яйця перед збиванням можна додати трохи солі за смаком.



    Потім виливаємо яєчну суміш в чашку до кефірної і добре перемішуємо.



    Далі беремо 150 г борошна, і потроху додаємо її в чашку помішуючи тісто.



    Тісто повинно вийти по консистенції приблизно як сметана, бажано без грудочок.



    Переходимо до начинки нашого пирога.
    Беремо 4-5 штук сосисок (приблизно 200 г) і нарізаємо кружальцями приблизно по 3-5 мм. Якщо використовуєте сардельки або варену ковбасу, то краще нарізати невеликими кубиками.



    Додаємо нарізані сосиски до тесту



    Потім беремо приблизно 200 г твердого сиру і натираємо його на крупній тертці. Додаємо натертий сир до тесту.



    Все тісто з начинкою гарненько перемішуємо.



    Включаємо духовку щоб нагрілася.
    Беремо деко або форму для випікання.
    Порада: Щоб пиріг добре пропікся необхідно брати широкий деко, тоді висота пирога буде не більше 1 див. Наливаємо у форму для випікання трохи соняшникової олії і посипаємо зверху манною крупою або панірувальними сухарями, щоб наш пиріг не пригорів.



    Далі виливаємо тісто у форму і розрівнюємо його з допомогою ложки рівномірно по всій ємності.



    Ставимо запікатися в розігріту духовку хвилин на 30. Як тільки кірка пирога добре підрум'янитися можна витягати пиріг готовий!



    Про готовність пирога можна дізнатися і за запахом, від якого в роті відразу починають слинки бігти)).
    Чекаємо поки пиріг трохи охолоне і можна нарізати на шматочки і їсти!



    Порада: Остиглий пиріг ріжеться значно легше і не розвалюється.
    Ось такий дуже простий у приготуванні і дуже смачний пиріг з сиром і сосисками у нас вийшов.
    Приємного всім апетиту!
    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Ягідний пиріг з італійської меренгою - майструємо самі
  • Літній пиріг з ревенем - майструємо самі
  • Сирний пиріг з маком
  • Пиріг - Зебра
  • Як спекти смачний і простий пиріг
  • Пиріг "Потопельник" (з яблуками)
  • Ягідний пиріг з італійської меренгою
  • Швидка кухня. Рецепт холодцю пирога
  • Рецептсирний пиріг з персиками
  • Літній пиріг з ревенем


  • загрузка...