Самий смачний пиріг з сосисками і сиром - цікаві речі з фото
Коли виховуєш двох маленьких хлопчиків, то не завжди є час на приготування оригінальних або тим більш складних страв. Але ж іноді так хочеться побалувати своїх близьких, та й себе теж, чим-небудь смачненьким.
Рецепт цього пирога мені підказала одна з моїх хороших подруг. Готується він швидко і треба для його виготовлення не так вже й багато. І тепер це один з найулюбленіших пирогов у моїх домочадців. А як його любить старшенький синочок (4 роки), по три шматочки за раз уплітає і ще просить. А адже він у мене ласун, а цей пиріг зовсім не солодкий, а швидше навпаки.
Необхідні інгредієнти:
Кефір — 250 мл;
Борошно — 150 г;
Яйце — 2 шт.;
Сир — 200 г;
Сосиски — 200 г;
Розпушувач або сода — 1 ч. л.;
Масло соняшникова і манна крупа для змащування.
Я зазвичай замішую тісто в салатнику, мені так зручніше. Тому беремо салатник або глибоку чашку і наливаємо в неї 250 мл кефіру. Мені звичніше відміряти необхідну мені кількість інгредієнта з допомогою кухлів, за браком мерочного склянки.
Далі додаємо в кефір одну чайну ложку розпушувача і залишаємо хвилин на 10, щоб пішла реакція. Замість розпушувача можна використовувати харчову соду.
В цей час беремо два яйця і збиваємо їх. Мені зручніше збивати яйця виделкою в гуртку, але звичайно ж для швидкості можна використовувати міксер. Так само в яйця перед збиванням можна додати трохи солі за смаком.
Потім виливаємо яєчну суміш в чашку до кефірної і добре перемішуємо.
Далі беремо 150 г борошна, і потроху додаємо її в чашку помішуючи тісто.
Тісто повинно вийти по консистенції приблизно як сметана, бажано без грудочок.
Переходимо до начинки нашого пирога.
Беремо 4-5 штук сосисок (приблизно 200 г) і нарізаємо кружальцями приблизно по 3-5 мм. Якщо використовуєте сардельки або варену ковбасу, то краще нарізати невеликими кубиками.
Додаємо нарізані сосиски до тесту
Потім беремо приблизно 200 г твердого сиру і натираємо його на крупній тертці. Додаємо натертий сир до тесту.
Все тісто з начинкою гарненько перемішуємо.
Включаємо духовку щоб нагрілася.
Беремо деко або форму для випікання.
Порада: Щоб пиріг добре пропікся необхідно брати широкий деко, тоді висота пирога буде не більше 1 див. Наливаємо у форму для випікання трохи соняшникової олії і посипаємо зверху манною крупою або панірувальними сухарями, щоб наш пиріг не пригорів.
Далі виливаємо тісто у форму і розрівнюємо його з допомогою ложки рівномірно по всій ємності.
Ставимо запікатися в розігріту духовку хвилин на 30. Як тільки кірка пирога добре підрум'янитися можна витягати пиріг готовий!
Про готовність пирога можна дізнатися і за запахом, від якого в роті відразу починають слинки бігти)).
Чекаємо поки пиріг трохи охолоне і можна нарізати на шматочки і їсти!
Порада: Остиглий пиріг ріжеться значно легше і не розвалюється.
Ось такий дуже простий у приготуванні і дуже смачний пиріг з сиром і сосисками у нас вийшов.
Приємного всім апетиту!
Рецепт цього пирога мені підказала одна з моїх хороших подруг. Готується він швидко і треба для його виготовлення не так вже й багато. І тепер це один з найулюбленіших пирогов у моїх домочадців. А як його любить старшенький синочок (4 роки), по три шматочки за раз уплітає і ще просить. А адже він у мене ласун, а цей пиріг зовсім не солодкий, а швидше навпаки.
Необхідні інгредієнти:

Я зазвичай замішую тісто в салатнику, мені так зручніше. Тому беремо салатник або глибоку чашку і наливаємо в неї 250 мл кефіру. Мені звичніше відміряти необхідну мені кількість інгредієнта з допомогою кухлів, за браком мерочного склянки.

Далі додаємо в кефір одну чайну ложку розпушувача і залишаємо хвилин на 10, щоб пішла реакція. Замість розпушувача можна використовувати харчову соду.

В цей час беремо два яйця і збиваємо їх. Мені зручніше збивати яйця виделкою в гуртку, але звичайно ж для швидкості можна використовувати міксер. Так само в яйця перед збиванням можна додати трохи солі за смаком.

Потім виливаємо яєчну суміш в чашку до кефірної і добре перемішуємо.

Далі беремо 150 г борошна, і потроху додаємо її в чашку помішуючи тісто.

Тісто повинно вийти по консистенції приблизно як сметана, бажано без грудочок.

Переходимо до начинки нашого пирога.
Беремо 4-5 штук сосисок (приблизно 200 г) і нарізаємо кружальцями приблизно по 3-5 мм. Якщо використовуєте сардельки або варену ковбасу, то краще нарізати невеликими кубиками.

Додаємо нарізані сосиски до тесту

Потім беремо приблизно 200 г твердого сиру і натираємо його на крупній тертці. Додаємо натертий сир до тесту.

Все тісто з начинкою гарненько перемішуємо.

Включаємо духовку щоб нагрілася.
Беремо деко або форму для випікання.
Порада: Щоб пиріг добре пропікся необхідно брати широкий деко, тоді висота пирога буде не більше 1 див. Наливаємо у форму для випікання трохи соняшникової олії і посипаємо зверху манною крупою або панірувальними сухарями, щоб наш пиріг не пригорів.

Далі виливаємо тісто у форму і розрівнюємо його з допомогою ложки рівномірно по всій ємності.

Ставимо запікатися в розігріту духовку хвилин на 30. Як тільки кірка пирога добре підрум'янитися можна витягати пиріг готовий!

Про готовність пирога можна дізнатися і за запахом, від якого в роті відразу починають слинки бігти)).
Чекаємо поки пиріг трохи охолоне і можна нарізати на шматочки і їсти!

Порада: Остиглий пиріг ріжеться значно легше і не розвалюється.
Ось такий дуже простий у приготуванні і дуже смачний пиріг з сиром і сосисками у нас вийшов.
Приємного всім апетиту!