Горбуша навиворіт, запечена в тандирі - цікаві речі з фото

Рекламний блок
Червона риба є цінним продуктом в кулінарії і широко використовується в дієтичних страв. Цей продукт подається до столу в смаженому, запеченому, вареному і навіть сирому вигляді. Причому незалежно від способу обробки цінні властивості риби залишаються незмінними.
В дієтології рекомендується досить часте вживання червоної риби, не менше двох разів на тиждень. Дотримуватися такий режим зовсім нескладно, так як численні варіанти приготування страв допоможуть уникнути одноманітності. Крім того, значним плюсом такого продукту вважається те, що його не потрібно довго готувати.
Якщо говорити про бюджетному варіанті червоної риби, то варто звернути увагу на горбушу. Цей вид риби не відноситься до жирним сортам, однак, завдяки смаковим якостям такий морепродукт заслужено утримується в рейтингу найбільш бажаних продуктів щоденного раціону.
Риба, запечена в тандирі, є особливою стравою, яке подається по урочистих випадках. Так як термічна обробка буде проходити над гарячим вугіллям, дуже важливо не допустити пересихання м'яса. Тому перед тим як приступити до готування, горбуші потрібно попередня підготовка.
Для початку потрібно приготувати з цілої тушки філе. Для цього розморожену рибу звільняють від голови і нутрощів, і з боку черевця роблять поздовжній надріз по всій довжині тушки. Мета такої операції розділити м'ясо на дві половинки, звільнити його від скелетної кістки, але при цьому не розрізати шкіру на спинці.









Далі готовий пласт потрібно замаринувати. Робиться це для того, щоб підвищити соковитість риби. Філе посипається сумішшю солі з перцем, а також в розсіл додається свіжий кріп і лимонний сік за смаком. Потім обидві половинки щільно притискаються один до одного, і в такому стані тушка повинна полежати півгодини.
Поки горбуша маринується, потрібно підготувати тандир або мангал. Під час готування у вогнищі не повинно бути відкритого вогню, інакше риба висохне. Якщо говорити про тандирі, то готовність печі визначається просвітленням внутрішніх стінок. Перед запіканням з нього видаляються всі недогорілі головешки.












Готове філе вивертається навиворіт таким чином, щоб шкіра виявилася усередині. Риба поміщається на спеціальну сітку для запікання. Перед тим як занурити горбушу в тандир, необхідно добре окропити стінки печі водою. Вологий мікроклімат тандира не дозволить м'яса згоріти, а навпаки запечатает поверхневі пори, і сік залишиться всередині. Варто зауважити, що температура в тандирі під час запікання близька до позначки 400 градусів, тому час приготування риби навиворіт складе 20 хвилин. Для порівняння, на мангалі на це пішло б 40 хвилин. За рахунок круглої форми печі пропадає необхідність постійного перевертання сітки. Без участі людини пропікання буде в будь-якому випадку рівномірним, а запах диму додасть продукту непередаваний аромат.




Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Як зберегти спійману рибу - майструємо самі
  • Фото-рецепти приготування червоної риби в домашніх умовах - майструємо самі
  • Оригінальні стравигніздечка з рибою - майструємо самі
  • Золота рибка. Зроби сам своїми руками
  • Запечена риба. Зроби сам своїми руками
  • Філе минтая з цибулею та сметаною. Зроби сам своїми руками
  • Як зберегти спійману рибу
  • Оригінальні стравигніздечка з рибою
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Фото-рецепти приготування червоної риби в домашніх умовах


  • загрузка...