Вершковий пломбір в домашніх умовах - цікаві речі з фото

Рекламний блок
Не в кожному магазині можна купити вершки 30% і вище, тому в цьому рецепті я розповім, як можна зробити домашній вершковий пломбір з 10%-х вершків.

Інгредієнти:
-1 л вершків 10%-х
-0,5 ст. цукру

Для упаковки:
-5 пластикових стаканчиків
-фольга
-5 маленьких пластикових ложечок (дерев'яних паличок)





Процес приготування:





Вершки з такою жирністю неможливо збити, тому нам необхідно їх уварити. Для цього переливаємо їх в каструлю і ставимо на невеликий вогонь.





Доводимо до кипіння і варимо, періодично помішуючи, щоб обсяг вершків зменшився в 3 рази.





У мене на процес уварки, пішло 1,5 години.





Додаємо цукор, варимо, помішуючи кілька хвилин, щоб цукровий пісок повністю розчинився. Тепер вимикаємо вогонь і залишаємо остигати до кімнатної температури.





Тепер вершки необхідно прибрати в морозилку на 30 хвилин, щоб вони швидше взбивались.





Починаємо збивати вершки спочатку на мінімальній швидкості, щоб було менше бризок, поступово збільшуючи до максимальної.





Вершки взбились, необхідно прибрати в морозилку на 30 хвилин.





Виймаємо з морозилки і збиваємо ще 3 хвилини на максимальній швидкості.





І знову ставимо в морозилку на 30 хвилин. Потім ще раз збиваємо 3 хвилини на максимальній швидкості. Такі дії з заморожуванням та збиванням вершків необхідні для того, щоб морозиво вийшло м'яким і повітряним, а не як лід.





Тепер можна розкласти збиті вершки по стаканчиках.





Беремо невеликий квадратний шматочок фольги, проколюємо кінчиком ложечки посередині отвір.





І фіксуємо ложку в склянці.





Прибираємо стаканчики в морозилку на 4-5 годин.





Щоб морозиво краще заморозилося і вийшло пишним, необхідно встановити в морозилці найнижчу температуру, у мене це 23 градуси і якщо є функція «Швидкої заморозки».





Щоб морозиво витягти з стаканчика, необхідно ненадовго опустити його в гарячу воду.





Тепер морозиво можна легко дістати із стаканчика. І виходить ось такий чудовий пломбір.





Він дуже м'який, повітряний, легко ріжеться ложкою і надзвичайно смачний.





Щоб він краще зберігався і повільніше танув, його можна загорнути у фольгу.





Виходять ось такі брикети найсмачніше вершкового пломбіру.

Приємного апетиту!
Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Як приготувати морозиво своїми руками - цікаві речі з фото
  • 20 шоколадних десертів. Своїми руками
  • Вершкове морозиво з домашнього молока. Зроби сам своїми руками
  • Банановий коктейль. Зроби сам своїми руками
  • Бананове морозиво. Зроби сам своїми руками
  • Як приготувати капучіно. Зроби сам своїми руками
  • Морозиво. Зроби сам своїми руками
  • Напої з кави
  • Приготування смачних і корисних напоїв
  • Вишнева ніжність. Авторський десерт


  • загрузка...