Як приготувати скумбрію в цибулинні - цікаві речі з фото

Рекламний блок

Що ви робите після очищення цибулі з лушпинням? Найчастіше її викидають, але досвідчені господині знають багато способів застосування цього, здавалося б, непотрібного продукту. Наприклад, з використанням лушпиння цибулі можна приготувати скумбрію, яка за смаковими якостями і зовнішнім виглядом нічим не поступиться традиційної копченій рибі.


Зміст


  • 1 У чому особливість скумбрії в цибулинні?
  • 2 Основні інгредієнти

  • 3 Рецепти приготування
  • 4 Рецепт приготування скумбрії з цибулевої лушпинням (відео)

  • У чому особливість скумбрії в цибулинні?


    Барвний пігмент, що входить до складу цибулиння, додає поверхні риби золотистий колір


    Про те, що копчена риба, зокрема скумбрія, не дуже корисна для нашого травлення, фахівці заявляють вже давно. Причина криється в способі її приготування: виробники в гонитві за вигодою часто використовують рідкий дим – хімічний склад, який значно прискорює процес, що має мало загального з копченням. В результаті ми отримуємо продукт низької якості.

    Традиційне ж копчення може зайняти дуже багато часу, якого нам так часто не вистачає. І тут на допомогу приходить цибулиння. Її відмітна риса полягає в барвних пігментів, що додають золотистий колір поверхні риби. Крім того, змінюється і смак готової страви.


    цибулиння надає скумбрії золотистий колір і приємний смак


    Основні інгредієнти

    На приготування скумбрії в цибулинні в домашніх умовах у вас піде всього 2-3 дня. Необхідні наступні інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена;
  • вода;
  • цибулиння;
  • сіль;
  • цукор;
  • лавровий лист, гвоздика і коріандр — за бажанням;
  • міцна чайна заварка.
  • Іноді розсіл змішують з рідким димом, щоб смак скумбрії нічим не відрізнявся від копченої риби.

    Крім того, вам знадобляться:

  • обробна дошка;
  • ніж;
  • каструля для приготування маринаду;
  • широка форма, в якій риба буде засаливаться.
  • перед приготуванням Рибу очищають від нутрощів, відрізаючи голову, плавники і хвіст.

    Рецепти приготування

    Після того як основні приготування завершені, можна приступати до готування. Ознайомтеся з пропонованими рецептами і виберіть той, що вам більше до смаку.


    Для приготування використовуйте свіжу або свіжоморожену рибу


    З заваркою для чаю

    Цей рецепт простий у виконанні, його основою, крім цибулиння, є міцна заварка чорного чаю. На приготування однієї рибини необхідно:

  • 1,5 літра води;
  • пара склянок цибулиння;
  • 3,5 столові ложки солі;
  • 1,5 столові ложки цукру;
  • 2 столові ложки заварки чорного чаю.
  • В першу чергу приготуйте розсіл. Каструлю з водою, поставте на вогонь, покладіть цукор і заварку, посоліть.
  • Ретельно промийте цибульне лушпиння. Додайте її в каструлю.


    Для розсолу вам знадобиться цибулиння, чайна заварка, сіль і цукор


  • Після того як вода закипить, вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште остигати. Тим часом почистіть і промийте скумбрію.


    Закип'ятіть розсіл


  • Процідіть розсіл. У ньому не повинно залишитися чаїнок і шматочків лушпиння.
  • Помістіть рибу у форму для засолювання, залийте розсолом і залиште на 3 доби. Щоранку перевертайте скумбрію.


    Укладіть рибу у форму і залийте розсолом розсолом


  • Після закінчення зазначеного часу дістаньте скумбрію з форми і промийте під проточною водою. Змастіть рослинною олією, загорніть в пергамент або наріжте і подайте на стіл. Зберігатися така риба може три доби.
  • Зверніть увагу! Риба може спливати під час засолювання, що призведе до нерівномірного просаливанию та фарбування. Щоб цього не сталося, притисніть тушки чим-небудь важким, наприклад, стравою з поставленим на нього вантажем.

    Солона рибка за три хвилини

    Цей спосіб дуже швидкий, вам не доведеться чекати кілька днів. Скумбрія, засолена за цим рецептом, виходить смачною і ніжною, з красивим золотистим відтінком. На приготування однієї риби вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1 літр води;
  • 5 ложок солі;
  • 2-3 склянки цибулиння.
  • Об'єм води може відрізнятися. Головне, стежте, щоб вона повністю покрила тушку риби. Але якщо рідини недостатньо, розведіть ще одну порцію розсолу: 1 склянку води з 1 столовою ложкою солі.


    Скумбрія-трихвилинка — відмінний спосіб швидко приготувати що-небудь смачне на вечерю


    Почистіть і промийте рибу. Чистий лушпиння складіть у каструлю, присипте сіллю. Налийте воду і поставте на слабкий вогонь. Після того як рідина закипить, варіть 5 хвилин. Занурте скумбрію в ємність, проваріть ще 3 хвилини, потім дістаньте, обітріть від лушпиння і подавайте на стіл.

    Така солона рибка хороша з відварною картоплею.

    «Копчене» страва

    Риба, приготована за цим рецептом, майже не відрізняється і за кольором, і за смаком від копченої скумбрії. Вам знадобляться:

  • скумбрія;
  • 1 літр води;
  • 3 столові ложки солі;
  • 2 склянки цибулиння;
  • 1,5 столових ложки цукру;
  • 100 мл міцного чорного чаю;
  • чорний перець горошком;
  • перець запашний;
  • 1 чайна ложка насіння коріандру;
  • лавровий лист.

  • Щоб скумбрія рівномірно забарвилася, регулярно перевертайте її в розсолі


  • В емальованій каструлі приготуйте маринад. Закип'ятіть воду, всипте в неї чисту цибульне лушпиння. Проваріть 10 хвилин і залиште на чверть години настоюватися.
  • Процідіть відвар, додайте сіль, цукор, приправи, заварку. Залиште маринад до охолодження.
  • Очистіть рибу, відріжте голову, хвіст і плавники, видаліть нутрощі, ретельно промийте. Викладіть тушку в широку форму, залийте маринадом, приберіть в прохолодне місце (наприклад, холодильник) на 3 дні. Не забувайте час від часу перевертати скумбрію з одного боку на іншу, щоб вона рівномірно забарвилася.
  • Викладіть готову рибу на паперовий рушник і залиште на пару годин обсохнути. Після цього можна нарізати скумбрію і подати на стіл.
  • З рідким димом

    Щоб гості не відрізнили вашу скумбрію від цієї копченої, додайте в розсіл рідкий дим. Цей спосіб приготування називають методом холодного копчення.


    Використовуйте рідкий дим, щоб отримати скумбрію за методом холодного копчення


    Вам знадобляться:

  • скумбрія;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 4,5 столові ложки солі;
  • 1 літр води;
  • пляшечка «рідкого диму»;
  • 2 склянки цибулиння.
  • Почистіть рибу, старанно промийте.
  • Залийте водою чисту цибульне лушпиння, всипте цукор і сіль, доведіть до кипіння.
  • Проваріть маринад 20 хвилин, процідіть і змішайте з рідким димом (пропорції вказані в інструкції на пляшці). Тушку покладіть у форму, залийте розсолом. Витримуйте 2 дні, регулярно перевертаючи, після чого дістаньте, промийте, обсушіть і наріжте на порції.
  • Скумбрія по-домашньому

    У цьому рецепті використовується також чорний чай для маринаду, але і процес приготування дещо відрізняється. Необхідні інгредієнти:

  • скумбрія;
  • 1 літр води;
  • 2 ложки чорного чаю;
  • 2 ложки солі;
  • 1 ложка цукру;
  • 2 склянки цибулиння.
  • Промиту лушпиння цибулі, цукор, сіль і чай складіть у каструлю, залийте водою, поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і почекайте, поки маринад повністю охолоне.


    Ретельно промивайте цибульне лушпиння перед готуванням


    Очистіть і промийте скумбрію, покладіть її у форму. Залийте процідженим розсолом з вареної лушпиння. Залиште в холодному місці на 2 дні, щоб риба повністю замаринувалась. Після того як час пройде, дістаньте тушку, обітріть, просушіть, збризніть олією або лимонним соком і подавайте на стіл. Такий продукт в готовому вигляді може зберігатися до 7 днів.

    Рецепт приготування скумбрії з цибулевої лушпинням (відео)

    Як бачите, ви можете самостійно приготувати смачну і корисну рибу для вашої родини і друзів. Сподіваємося, серед цих рецептів знайдеться той, що стане для вас найулюбленішим і особливим. Розкажіть нам у коментарях свої секрети приготування скумбрії. Приємного апетиту!

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • маринувати опеньки - майструємо самі
  • Фото-рецепти приготування червоної риби в домашніх умовах - майструємо самі
  • Приготування глінтвейну - майструємо самі
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • маринувати опеньки
  • Простий рецепт смачного м'ясного бульйону
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Рецепти приготування холодних супівсмачні окрошки і холодні свекольники
  • Фото-рецепти приготування червоної риби в домашніх умовах
  • Приготування глінтвейну


  • загрузка...