Як зробити смачну хурму і невяжущей своїми руками - цікаві речі з фото
Латинська назва хурми – diospyros і перекладається буквально як їжа богів. У світі налічується понад 500 різновидів цього фрукта. Але в наших магазинах продається в основному вітчизняна і європейська хурма. Хурма росте як яблуня та її дерева дуже багато плодоносять. У нашій країні фрукт росте на березі Чорного моря в районі Сочі. Хурму вирощувати нескладно. Наприклад, на півдні Франції хурма дикуном росте в садах і нею ласують після перших заморозків.
Найбільше оману щодо хурми полягає в тому, що у неї терпкий, терпкий смак. Насправді повністю дозріла хурма, за винятком деяких сортів, не в'яже і дуже солодка. Стиглість визначається за зовнішніми ознаками: плід стає м'яким, а шкірка тонкої, практично прозорою.
Як зробити смачну хурму своїми руками
Ось дочекатися дозрівання магазинної хурми не завжди вдається, плід може почати псуватися до дозрівання або дозрівши буде представляти кисельную масу в тонкій прозорій оболонці. Але народом помічено, якщо поряд з плодами знаходяться яблука або банани, хурма прискорює дозрівання. Для гарантованого результату покладемо своїми руками в один поліетиленовий пакет плоди хурми і яблук, як не дивно, то через три дні плоди хурми дозріють.

Плоди для експерименту

Кладемо плоди в пакет

Плоди дозріли

Плід хурми дозрів!
Звичайно ніякого чаклунства тут нема, хоча результат незвичайний. Наукове пояснення прискорення дозрівання досить просте, яблука виділяють газ етилен, а газ етилен є прискорювачем дозрівання плодів хурми.
В якості доказу зверніть увагу на розміщення лотків з плодами хурми щодо яблук і бананів у великих магазинах, поруч ці лотки стояти не будуть.
Ще на тему їжі:
1. Бутерброд
2. Гриби
3. Сніданок у постіль