Як приготувати домашні сосиски - цікаві речі з фото

Рекламний блок
Напевно не варто зайвий раз повторювати, що домашня їжа набагато смачніше і корисніше, ніж страви, пропоновані нашим громадським харчуванням, оскільки будь-яка господиня готує навіть найпростішу їжу з душею і думками про тих, хто її буде вживати. Адже навряд чи хтось додумається при приготуванні домашніх страв доповнити їх склад якимись штучними барвниками, ароматизаторами та іншими хімікатами, якими так старанно пригощає нас сучасна промисловість. Особливо це відноситься до сосисок та інших ковбасним виробам. Тому-то й хочеться навчитися улюблені продукти готувати самостійно. Ось з сосисок ми і вирішили почати свої дослідження. Як раз тільки що нами була придбана охолоджена курочка і, довго не роздумуючи, ми надумали приготувати курячі сосиски.





труїтися промислової пекельною сумішшю хімікатів, вже краще попрацювати на благо свого шлунка і здоров'я. І нехай такі домашні сосиски лише віддалено будуть нагадувати смак своїх магазинних аналогів, але зате в їх якості можна не сумніватися. А вже для діточок це сама корисна і надійна «їжа.

Отже, щоб приготувати домашні сосиски, ми підготували наступний склад інгредієнтів:
• охолоджена курка (ціла) вагою 1,7 кг;
• свіже молоко – приблизно 180 мл;
• 1 куряче яйце;
• вершкове масло – близько 50 р.;
• сіль – дві третини чайної ложечки;
• паприка – чайна ложечка;
• перець мелений чорний – третина чайної ложечки;
• гірчиця – чайна ложечка;
• рослинна олія – не більше 2 столових ложок.





Для формування сосисок ми використовували харчову плівку. На приготування домашніх курячих сосисок нам знадобилося буквально півтори години.
Тепер про сам процес приготування:
Готуємо фарш. Спочатку ретельно промиваємо курочку і розбираємо на «запчастини» (грудка, ніжки, стегна, крила). Потім відкладаємо в сторону крильця (згодяться для бульйону) і половину курячої грудки (її «застовпила» для приготування жульєну основна любителька курятини в нашій родині). З інших частин курки видаляємо місце збору самих шкідливих речовин – шкіру, а з кісток знімаємо всю м'якоть (ось вона-то нам і потрібна). Кістки ж використовуємо разом з крильцями на бульйон.





Тепер чисту м'якоть (а її вийшло приблизно 800 грамів) нарізаємо на невеликі шматочки і разом з вершковим маслом (розм'якшеним) перетворюємо у фарш за допомогою блендера (м'ясорубка теж згодиться).





Вмішуємо у фарш збите в піну яйце і частина молока.





Потім доповнюємо отриману суміш спеціями, приправами і, ретельно вимішуючи до однорідності, поступово додаємо молоко, слідкуючи, щоб фарш вийшов не дуже рідким. Він повинен спокійно утримуватися на ложці, а не розтікатися. Залишаємо готовий сосисковий фарш в спокої хвилин на 30, щоб він настоявся.








Формуємо сосиски. Відрізаємо шматок харчової плівки (ми використовували розмір 25 х 35 див), викладаємо максимум 2 столові ложки фаршу у вигляді смужки і акуратно загортаємо, надаючи форму сосиски.





Це, мабуть, найважче в приготуванні сосисок, оскільки потрібно намагатися щільніше утрамбувати фарш, не допускаючи утворення порожнин. Краї плівки зав'язуємо вузлики. Готове.





У нас з усього фаршу вийшло 12 сосисок, правда, не всі однакового розміру по товщині і довжині. Але це не суть важливо.





Готуємо сосиски. Кип'ятимо в каструлі воду, підсолюємо і опускаємо сосиски.





Після закипання варимо 10 хвилин і, вийнявши з окропу, знімаємо плівку. Тепер залишається обсмажити зварені сосиски на олії до рум'яної скоринки – так вони ще апетитніше.








Хоча вони гарні і без обсмажування: соковиті, ніжні, ароматні. Пригощайтеся!





Приємного апетиту!

А на закінчення декілька порад по темі:
• для приготування домашніх сосисок можна використовувати будь-яке м'ясо (свинина, індичка, яловичина, баранина) або комбінувати кілька видів;
• м'ясний фарш можна доповнити будь-якими спеціями і прянощами (каррі, часник, зіра, коріандр), а любителі різноманітності смаків можуть додати овочі (цибуля, зелений горошок, солодкий перець, морква) або гриби, сир або шматочки сала;
• молоко можна замінити вершками або м'ясним бульйоном;
• замість харчової плівки для формування сосисок можна використовувати пакет для запікання або фольгу;
• для викладки фаршу на плівку можна скористатися кондитерським кульком або поліетиленовим мішком зі зрізаним куточком;
• такі сосиски цілком допустимо зберігати в морозильній камері досить тривалий час.
Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Приготування домашньої ковбаси - майструємо самі
  • Смачні другі страви з курки — найпростіші фото-рецепти на кожен день в дома ...
  • Морський романтичну вечерю до 14 лютого
  • Випічка з полімерної глини - кулінарна мініатюра
  • Як приготувати спіральні сосиски
  • Кіски. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт литовського борщу з щавлем і буряком
  • Приготування домашньої ковбаси
  • Як приготувати тефтелі з фаршу з підливою з томатного соусу - покроковий фо ...
  • Смачні другі страви з курки - найпростіші фото-рецепти на кожен день в дома ...


  • загрузка...