Фото-рецептароматне варення з цілих груш з корицею і лимоном - майструємо самі

Рекламний блок

Дуже простий рецепт смачного і ароматного варення з груш на зиму, який зробить тепліше і радісніше будь-яку холоднечу.

Варенье из груш

Для даного рецепту найкраще підходять груші невеликого розміру. Якщо груші солодкі, то цукор додається 1: 1 по вазі, якщо ж груші володіють яскраво вираженою кислинкою, то цукор варто взяти в більшій пропорції.

Блюда из груш

Для приготування варення з груш з корицею і лимоном знадобиться:

  • 1 кг маленьких або середніх груш
  • 1 кг цукру
  • 1 лимон
  • 1-2 палички кориці
  • 300 мл води.
  • Ингредиенты варенья

    У мене з 3,5 кг груш вийшло близько 6 літрів ароматного варення.

    Готуємо варення з груші

    Підготовка груш — справа просте і швидке: груші потрібно добре промити, бажано проточною водою, обрізати місця ударів, якщо вони вже встигли почорніти, і прибрати суцвіття. Плодоніжку можна не видаляти. На смак варення це абсолютно не позначиться, зате виловлювати груші за «хвостики» подобається дітям.

    Подготовка груш

    Повторюся, цукор для варення беремо один до одного по вазі. Хоча для більш кислих груш можна змінити пропорції на ваш смак. Головне з цукром — не забувати міняти пропорції води.

    Сахар для варенья

    В каструлю, бажано з товстим дном і стінками, насипаємо цукор і заливаємо воду. Все добре перемішуємо й даємо трохи постояти.

    Приготовление сиропа

    Потім з цього треба приготувати сироп.

    І ось тут є кілька тонкощів, які можуть допомогти приготувати смачну основу для варення.

  • Для варіння сиропу краще не використовувати алюмінієвий посуд, вона може надати сиропу неапетитний синюватий відтінок.
  • Готувати сироп потрібно на сильному і рівному вогні.
  • Поки цукор не розчинився, його потрібно постійно помішувати, найкраще для цього підходять дерев'яні або силіконові лопатки.
  • Не залишайте сироп на включеній плиті без нагляду. Закипаючий сироп може дуже швидко залити вам і плиту та підлога.
  • Доводимо сироп до кипіння і даємо йому покипіти 1-2 хвилини.

    Груші поміщаємо в каструлю, в якій далі і будемо готувати варення. До грушам додаємо палички кориці. Що стосується питання, чи можна замінити палички на мелену корицю, то тут вже справа смаку. Мелена кориця може дати невеликий осад, але на смак це не повинно позначитися. Кількість меленої кориці буде залежати лише від вашого смаку.

    Груши с корицей

    Груші з корицею заливаємо гарячим сиропом і ставимо на вогонь, тепер вже не такий сильний.

    Рецепт варенья

    Поки варення нагрівається і закипає, його треба періодично помішувати. Коли варення закипить, даємо йому покипіти 3-5 хвилин.

    Якщо утворюється багато піни і вона загрожує залити всю плиту, то можна додати ложку холодної води в варення, і піноутворення відразу зменшиться.

    Коли варення прокипить, знімаємо його з плити і даємо охолонути, а краще день або ніч постояти, дати грушам насититися сиропом.

    Остигле варення знову кип'ятимо і остуджуємо. Повторюємо це 3-4 рази. Чим довше ви будете наполягати варення в прохолодному місці між кипячениями, тим краще груші просочаться сиропом і тим смачніше стануть.

    Грушевое варенье

    Перед тим як кип'ятити груші в останній раз, додаємо сік лимонів. Для цього вичавіть з лимонів сік стиглих будь-яким зручним способом, можна з м'якоттю, але тоді сироп в варення не буде таким прозорим, а придбає мутнуватий відтінок.

    Лимон

    Лимонный сок

    Вичавлений сік додаємо в варення, добре перемішуємо, кип'ятимо в останній раз. Гаряче варення заливаємо в сухі стерилізовані банки під металеві кришки.

    Варення можна подавати відразу, воно вже готове. Але смак груш стане більш насиченим, якщо банки постоять в прохолодному місці пару тижнів.

    Варенье фруктовое

    Взимку груші з цього варення можна використовувати як начинку для солодкої випічки.

    Рецепт вкусного варенья

    Заготовка варенья

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Запасаємося на зимунеповторне виноградне варення - майструємо самі
  • Десерти з груш - майструємо самі
  • Варення з полуниці з цілими ягодами - майструємо самі
  • Як приготувати малинове варення в мікрохвильовці - майструємо самі
  • Криваві яблучка
  • Варення із соснових шишок. Зроби сам своїми руками
  • Прикраса келихів до свята. Зроби сам своїми руками
  • Як приготувати малинове варення в мікрохвильовці
  • Рецепт шоколадного мусу з грушею в коньяку
  • Десерти з груш


  • загрузка...