Смак дитинстварецепт вареників з вишнею - майструємо самі

Рекламний блок

Літо — пора ягід, фруктів і вітамінів. Однак, якщо їсти їх у свіжому вигляді вам і вашим домашнім набридло, можна урізноманітнити десертний стіл кисло-солодкими варениками з вишнями, смак яких любимо багатьма з нас з дитинства. Приготувати улюблені ласощі

В рецепт вареників з вишнею я використовую ягоду на ніжці, можна взяти черешню або навіть лісову суницю.

Вареники с вишней фото

Інгредієнти для вареників з вишнею:

  • 0,5 кг вишні
  • 2 яйця
  • 1 стакан води
  • борошно
  • цукор
  • Рецепт вареников с вишней фото

    Рецепт вареників з вишнею

    Вишню необхідно вимити, перебрати і очистити від кісточок. Якщо у вас немає спеціального пристосування для цього підійде звичайна скріпка або шпилька для волосся. Згином шпильки проникаємо в ягідку в місці, де кріпилася плодоніжка, піддягаємо кісточку і витягуємо її. При цьому з ягід виділяється багато соку, тому подбайте про збереження одягу та меблів, вишневий сік погано відпираються.

    Вишни без косточек

    Залишаємо очищену вишню стікати в друшляку і готуємо тісто. У чашку відповідного розміру розбиваємо два яйця.

    яйцо

    Після цього додаємо склянку води.

    Яйцо с водой

    Починаємо поступово всипати борошно, доки не вийде густе тісто для вареників з вишнею, яке вже важко заважати ложкою.

    Мука

    Викладаємо тісто в борошно на стіл і вимішуємо його руками. Можна довірити все це комбайну, але моя мама завжди каже, що гарне тісто для вареників з вишнею виходить тільки, якщо місити його руками.

    Тесто для вареников с вишней

    Отримати крутого тесту даємо трохи полежати.

    Тесто для вареников

    Відрізаємо шматочок тіста і розкачуємо з нього ковбаску.

    Колбаска теста

    Нарізаємо на невеликі рівні шматочки. Вареники з вишнею повинні бути не дуже великого розміру, адже є їх необхідно цілком, щоб не розприскувався сік.

    Как приготовить вареники

    Шматочки тіста пальцем за допомогою борошна перетворюємо в маленькі коржики.

    Кусочки теста

    Потім розгортаємо їх качалкою. Можна розкачати відразу великий шматок тіста і формочкою вирізати з нього шматочки, але з допомогою мого способу коржики виходять більш рівномірними по товщині.

    Вареники своими руками

    До ягоді в вареники додаємо цукор, для черешні або полуниці його знадобиться менше.

    Вареники с ягодами

    Викладаємо на корж 4-5 ягід, залежно від розміру, насипаємо близько половини чайної ложки цукру.

    Ягоды на лепешку

    Защипуємо вареник по краю.

    Защипываем вареник

    Потім, щоб шов в процесі варіння не розійшовся, закріплюємо його, підвертаючих. Виходить і міцно і красиво.

    Как лепить вареник

    Викладаємо вареники на рушник, щоб не прилипли.

    Вареник на полотенце

    Варимо їх відразу ж. У киплячу воду викладаємо невеликими порціями. Чекаємо, коли закиплять і спливуть. Після цього поливаємо вареники холодною водою, знову ж таки для того, щоб вони не злипалися між собою.

    Варим вареники

    Викладаємо на стіл, поки вареники не охолонуть.

    Готовим вареники с вишней

    Остиглі вареники можна посипати цукром за смаком. Приємного апетиту!

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Тістечко від пасхального кролика - майструємо самі
  • Тарт з полуницею - майструємо самі
  • 20 рецептів з вишнею. Своїми руками
  • Як зробити піцу своїми руками
  • Ліниві вареники. Зроби сам своїми руками
  • Покроковий фото-рецепт приготування кримських чебуреків з м'ясом
  • Тарт з полуницею
  • Тістечко від пасхального кролика
  • Смак дитинстварецепт вареників з вишнею
  • Вишнева ніжність. Авторський десерт


  • загрузка...