Їстівні дикорослі рослини - майструємо самі

Рекламний блок

Навесні організм особливо потребує вітамінів. Зимові заготовки і «свіжа зелень» з магазину не вихід з положення. Може, слід звернути увагу на перші їстівні дикоростучі рослини?

Кропива

Кропива — харчове дикоросла рослина, що з'являється однією з перших. Той, хто зважився спробувати і оцінити її поживні властивості, надовго стає її шанувальником. Кропива — джерело вітамінів і мікроелементів, вона надзвичайно багата білками.

Після ошпарювання окропом, кропива втрачає пекучі властивості, але зберігає більшість вітамінів. З кропиви можна робити щі, супи, можна використовувати в якості зеленої приправи.

Кульбаба

Кульбаба має глибокі корені, погано піддається прополці, легко розмножується, тому вважається одним з найбільш злісних бур'янів. Але в той же час кульбаба — корисне їстівне дикоросла рослина. Його листя, квіти, коріння можна використовувати в їжу.

Коріння кульбаби — прекрасний засіб для чищення судин. Ранньою весною до розпускання листя або пізно восени коріння викопують і добре просушити в духовці. Потім їх перемелюють на кавомолці і заварюють (1 ст. ложка на склянку окропу). Щоправда таку заварку пити складно — вона дуже гірка, але якщо додати її до кави, то цілком терпимо.

Съедобные дикорастущие растения

Листя кульбаби використовують в якості салату. Гіркота з листя (молочний сік) зникне, якщо їх дрібно порубати і обдати окропом або витримати 30 хв у підсоленій воді. Такі листки — чудовий гарнір до м'яса.

З квітів кульбаби виходить оригінальне і корисне варення або, як його ще називають — мед з кульбаби. Для такого варення підходять перші, практично тільки що розпустилися квіти. У них багато нектару. Якщо зварити з таких квітів сироп і віджати всю м'якоть, то вийде справжній «мед» з кульбаб. У ньому багато корисних речовин, а за смаком він нагадує натуральний бджолиний.

Яглиця

На весняних проталинах яглиця з'являється однією з перших. Молоде листя цього харчового дикорослої рослини багаті мікроелементами та вітаміном З, їх можна додавати в салати, рясно посипати рибні та м'ясні страви. Листя яглиці можна засушити і використовувати взимку в якості приправи.

Щавель

Щавель вже давно є культурною рослиною. Але, як і раніше, найсмачнішим є, той, що зібраний на пагорбі. Коріння щавлю йдуть глибоко в землю, тому у нього дуже рано, практично одночасно зі снытью з'являються листя. З щавлю роблять дуже смачні борщі та супи.

М'ята

М'ята часто росте на дачних грядках, як бур'ян. Але це запашне їстівне дикоросла рослина — відмінна приправа до страв з м'яса, при додаванні в домашній квас і навіть при засолюванні грибів. Також листя м'яти використовують як тонізуючий і потогінний засіб.

Пищевые дикорастущие растения

Черемша

Черемшу (дикий часник) зрідка можна зустріти в тінистих лісах і на заливних луках середньої смуги Росії. Це легендарна рослина здавна використовується людьми. Кажуть, хто їсть черемшу, той взагалі нічим не хворіє. Черемшу використовують не тільки як продукт харчування, але і як хороше цілющий засіб. Народні цілителі використовують його при ревматизмі, як глистогінний і сечогінний засіб. Сиру черемшу їдять при захворювання щитовидної залози, кашлі.

Листя черемші служать чудовою начинкою для пирогів, додаються в салати, також як цибуля або часник. Черемшу також можна сушити і маринувати.

Використовуючи в їжу ці дикорослі рослини, ви не тільки поповните запас вітамінів, але і збагатите свій раціон цікавими, оригінальними стравами.

Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • посадити в городі в липні? Садіння овочевих культур і зелені - майструємо с ...
  • Гіацинти, квітучі на підвіконні - майструємо самі
  • Смородинапосадка, догляд - майструємо самі
  • Вибір рослин для осіннього саду - майструємо самі
  • Кімнатні рослини, що не вимагають складного догляду - майструємо самі
  • 7 тіньолюбних рослин, які прикрасять ваш сад - майструємо самі
  • Смородинапосадка, догляд
  • Їстівні дикоростучі рослини
  • посадити в городі в липні? Садіння овочевих культур і зелені
  • Збір і заготівля іван-чаю


  • загрузка...