Рецепт курячих рулетиків - майструємо самі

Рекламний блок

Сімейний обід — це в деякому роді мистецтво. Адже їжа повинна поєднувати в собі не тільки користь і смак, але і красу. Цей рецепт курячих рулетиків допоможе з легкістю отримати все це. Курячі рулетики — смачне, ситне і красиве блюдо.

Куриные рулетики

Для приготування курячих рулетиків знадобиться:

  • 200-250 г листкового не дріжджового тіста
  • 400-500 г курячого філе
  • насіння кунжуту 25 г
  • 1-2ст. ложки соняшникової олії (змастити деко)
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • зелень для прикраси страви
  • Для маринаду (маринад необов'язковий):

  • сік половини лимона
  • 5 ст. ложок соєвого соусу

  • Кількість інгредієнтів розрахована на 10 дуже ситні і смачні рулетиків.


    Готуємо курячі рулетики

    Починаємо готувати з підготовки курячого філе. Якщо м'ясо необхідно розморозити, розморожуємо тільки при кімнатній температурі. Не користуємося мікрохвильовою піччю, гарячою водою і тому подібними методами, які можуть прискорити разморозку, але при цьому негативно позначаються на смакові якості м'яса.

    Куряче філе нарізаємо шматочками товщиною 1-2 сантиметри.

    Куриное филе

    Дуже важливо різати м'ясо упоперек м'язових волокон. Якщо різати вздовж, то м'ясо стане жорстким і менш смачним після приготування.

    Потім за допомогою спеціальних інструментів — молотки для відбивання м'яса, або молотка-розпушувача (тендерайзера) — відбиваємо куряче філе.

    Тендерайзер

    Я віддаю перевагу використовувати тендерайзер. Після недовгих експериментів стало зрозуміло, що за смаком і якістю готове м'ясо не відрізняється, а от процес готування з ним набагато приємніше: від ударів молотком дуже багато бризок, з тендерайзером ж такої проблеми немає.

    Шматочки філе відбиваємо до товщини приблизно 0,5 див.

    Отбитое филе

    Після цього м'ясо можна замаринувати. Хвилин на 40 залишити в лимонному соці і соєвому соусі з свіжомеленим чорним перцем. Це додасть додаткову соковитість курячої грудки. Але блюдо виходить дуже смачним і без маринаду. Тому цю частину при бажанні можна пропустити.

    Якщо готуємо без маринаду, то після того, як м'ясо відбили, його потрібно посолити і поперчити свіжомеленим чорним перцем (за смаком).

    Рецепт куриных рулетиков

    Коли м'ясо готове, переходимо до тесту. Якщо тісто заморожене, даємо йому відтанути. Як і м'ясо, воно повинно розморожувати при кімнатній температурі, без додаткової теплової обробки. Тому дістаньте тісто приблизно за півгодини до готування.

    Тесто дл рулета

    Коли воно стане м'яким, стіл посипаємо борошном і розкачуємо тісто до товщини приблизно в 3 мм Зверху на тісто щільним шаром викладаємо відбите куряче філе.

    Рулет с курицей

    Потім тісто з м'ясом звертаємо в щільний рулетик. Кінець надійно закріплюємо, можна трохи змастити його водою, тоді він краще прилипне до рулету.

    Мясной рулет

    Потім рулет розрізаємо на маленькі рулетики товщиною близько півтора сантиметрів.

    Рулетик мясной

    Насіння кунжуту висипаємо в зручну широкий посуд.

    Семена кунжута

    Однією стороною занурюємо в них рулетики. Якщо кунжут липне погано, то потрібну сторону рулетика можна трохи змочити водою

    Рулет с кунжутом

    Деко змащуємо олією, або застеляємо папером для випічки і на нього викладаємо рулети. Відстань між ними залишаємо десь півтора-два сантиметри, тому що тісто підніметься.

    Выпекание рулета

    Рулети ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку і запікаємо 40-45 хвилин. Під деко з рулетами дуже важливо поставити деко з водою, щоб тісто при запіканні не стало сухим.

    Рулетики готовы

    Рулетики готові, їх можна подавати як гарячими, так і холодними. Зручно брати з собою на природу або в дорогу.

    Приємного апетиту!

    Красивый рулет

    Аппетитный рулет

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Кефірна курочка - майструємо самі
  • Рецепт курячих відбивних. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт курки з чорносливом
  • Рецепт курки з медом, запеченої в духовці
  • Курка з квасолею по-східному
  • Куряча грудка запечена з грибами в сметані
  • Рецепт піци
  • Рецепт курячих рулетиків
  • Профітролі з червоною рибою і вершковим сирним сиром
  • Вишнева ніжність. Авторський десерт


  • загрузка...