Коптильні на газову плиту з нержавійки своїми руками - майструємо самі

Рекламний блок

Огляд коптилен з гідрозатворів для дачі




Домашняя кухонная коптильня для газовой плиты с гидрозатвором

Коли мова заходить про копченні, то багато хто вважає, що це обов'язково треба робити на задньому дворі заміського будинку або дачі, де стоїть велика піч з каміння або звичайної металевої бочки. Але тут треба сказати, що коптити м'ясо або рибу можна прямо в квартирі на кухні. Для цього буде використовуватися газова плита. Коптильня у такому випадку знадобиться невелика, так і самостійно її зробити – не складе труднощів.

Сегодня в городе в специальных магазинах можно купить коптильню горячего копчения, которую изготовили в заводских условиях.

Сьогодні в місті в спеціальних магазинах можна купити коптильню гарячого копчення, яку виготовили в заводських умовах. Важливо зауважити, що такий пристрій буде коштувати дорого. Однак якість копчених продуктів буде висока. Мобільні коптильні не так поширилися поки що, проте в них можна готувати дуже смачні страви.

Для того щоб самостійно виготовити коптильню для газової плити, знадобиться:

  • нержавіюча сталь – лист, товщиною до 2 міліметрів;
  • дріт з нержавіючої сталі;
  • болгарка;
  • дриль;
  • зварювальний апарат;
  • рулетка.
  • Даного матеріалу і інструментів буде досить, щоб виготовити коптильню середніх розмірів. Корпус виконується досить просто. Він буде нагадувати металевий ящик, з боків якого ставляться ручки. З П-образного профілю по всьому периметру у верхній частині виконується канавка, куди буде наливатися вода.

    Она будет служить в качестве гидрозатвора, чтобы дым не выходил в помещение





    Вона буде служити в якості гідрозатвори, щоб дим не виходив у приміщення. Справа в тому, що при копченні буде виділятися дим від тліючого трісок всередині коптильні. Щоб приміщення не закопчене разом з м'ясом, потрібно потурбуватися про захист від диму.

    Відео: Огляд кухонного коптильні для газової плити

    Кришка для коптильні обов'язкове. Виконувати її потрібно дуже точно, щоб гідравлічні функції були виконані на сто відсотків. У верхній частині кришки потрібно зробити отвір, у яке упаюється трубка. Через неї дим буде відводитися через кватирку на вулицю.

    В верхней части крышки нужно сделать отверстие, в которое впаивается трубка.

    Ідеально, якщо в коптильню буде вбудовано отвір для термометра. Так можна буде контролювати температуру копчення страв.

    При горячем копчении всегда будет выделяться жир. Необходимо сделать поднос, в который и будет стекать жир.

    При гарячому копченні завжди буде виділятися жир. Необхідно зробити піднос, на який і буде стікати жир. Беремо звичайний лист. Щоб піддон можна було зручно витягувати з коптильні, не проливаючи жир, необхідно передбачити спеціальні ручки.

    Из проволоки делаем своими руками решетку, на которой будем выкладывать продукты копчения.

    З дроту робимо своїми руками грати, на якій будемо викладати продукти копчення. Всередині коптильні приварюються кріплення для решітки. Можна і не використовувати сітку, але в такому випадку знадобляться підвіси.

    Каганця з нержавійки для будинку

    Для нагрівання коптильні використовується газова плита. Важливо, щоб розмір плити сопоставлялся з розміром зробленої коптильні. На дно коптильні кладуться стружки, тирса фруктових дерев.

    Толщина топливного слоя составляет примерно два сантиметра

    Товщина паливного шару становить приблизно два сантиметри. Для гарячого копчення на газовій плиті можна використовувати всі види стружки, крім березової та хвойної. Смола, яка міститься в цих деревах, зіпсує запах продуктів, а також їх смак.

    Для горячего копчения можно использовать все виды стружки, кроме березовой и хвойной.

    Копчення починається тоді, як тільки з трубки починає виходити дим. Не рекомендується використовувати керамічні індукційні плити для коптильні. Справа в тому, що плоска поверхня коптильні і плити призведе до того, що остання почне перегріватися і вийде з ладу. Та й прогрівання не буде настільки бажаним, як на газовій плиті.

    На газовій плиті завжди зручніше проводити копчення. Головна перевага – регулювання температури за рахунок збільшення або зменшення газу.

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Як зберегти спійману рибу - майструємо самі
  • Коптильня на дачі своїми руками, види копчення - майструємо самі
  • Робимо коптильню гарячого копчення своїми руками - майструємо самі
  • Коптильня з холодильника
  • Коптильня з 2 жаровень
  • Домашня коптильня з старого холодильника
  • Похідні рецептириба гарячого копчення. Зроби сам своїми руками
  • Риба гарячого копчення з начинкою. Зроби сам своїми руками
  • Як зберегти спійману рибу
  • Безпеку експлуатації газової плити


  • загрузка...