Жюльєн з куркою і грибами, приготований в свіжому картоплі - майструємо самі

Рекламний блок

Ця страва ідеально готувати восени, коли є свіжі грибочки з лісу і тільки викопаний молодий і дуже смачна картопля. До того ж такий жульєн куркою і грибами можна їсти разом з кокотницей, в якості якої виступає запечений розрізаний навпіл картоплю. У даній статті ми розповімо, як приготувати жульєн з куркою і грибами в свіжому картоплі.

Жюльен с курицей фото

Для приготування жульєну з куркою і грибами потрібно:

  • 6-7 великих бульб картоплі
  • куряче філе 300 г
  • лісові гриби 300 г
  • вершкове масло 80-100 г
  • 1 куряче яйце
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • сир твердий 150 г
  • зелень для подачі страви
  • Кількість інгредієнтів залежить від розміру картоплі і вашого смаку, воно може відрізнятися від зазначеного.

    Для приготування соусу Бешамель потрібно:

  • 2-3 лаврових аркуша
  • 1 невелика головка ріпчастої цибулі
  • 6 горошин чорного перцю
  • щіпка тертого мускатного горіха
  • 5 ст. ложок борошна
  • молоко 600 мл
  • 60 г вершкового масла.
  • Соус Бешамель можна замінити сметаною, вершками або іншим соусом.

    Як приготувати жульєн з куркою і грибами

    Вибираємо картоплю, відповідний за формою і розміром для того, щоб служити нам кокотницей. Бульби добре миємо щіточкою, підозрілі місця тонко зрізаємо ножем. Шкірку не зчищаємо, щоб посудина-картопля тримала форму при запіканні.

    Молодой картофель

    Кожен бульба розрізаємо навпіл.

    Разрезанный картофель

    Ложкою вичищаємо картопляну м'якоть, залишаючи товщину стінок близько 5 мм.

    Картофельное блюдце

    Коли всі «кокотниці» готові, опускаємо їх у холодну воду, щоб вони не почорніли, поки готується начинка.

    Кокотница из картофеля

    Філе курки для начинки промиваємо і дрібно нарізаємо.

    Куриное филе

    Курица для жюльена

    У сковороді розтоплюємо частина вершкового масла й обсмажуємо в ньому куряче м'ясо.

    Рецепт жюльена

    Жареное мясо

    Гриби можна взяти будь-які, на ваш смак. Готуйте їх за відповідним рецептом. Наприклад, лисички вийшли дуже ароматні і смачні. Рецепт з лисичками хороший ще тим, що при розморожуванні гриби виходять, як свіжі.

    Жюльен с лисичками

    Додаємо гриби до жарящемуся м'яса і готуємо майже до готовності.

    Мясо с грибами

    Потім закриваємо начинку кришкою і залишаємо, поки готується соус.

    Тепер приступаємо до приготування соусу Бешамель.

    У каструлю з товстими стінками наливаємо молоко і додаємо в нього приправи: розрізану навпіл головку цибулі, лавровий лист, перець горошком, мелений мускатний горіх.

    Пряности для жюльена

    На повільному вогні доводимо молоко до кипіння і знімаємо з плити.

    Соус Бешемель

    Залишаємо настоятися 10-15 хвилин, після чого проціджуємо молоко через дрібне сито або марлю.

    Соус для жюльена

    А в каструлю з товстим дном кладемо шматочки масла.

    Топленое масло

    Коли масло розтопиться, поступово починаємо в нього сипати борошно, постійно помішуючи, не даючи борошні підрум'янитися. Смажимо її приблизно хвилину. Потім знімаємо каструлю з плити і вливаємо молоко. Робимо все повільно і не перестаємо помішувати, а краще навіть трохи збивати.

    Как приготовить соус

    Зменшуємо температуру і доводимо соус до кипіння. Помішувати або збивати не перестаємо. Готуємо 2-3 хвилини до утворення однорідної густої маси. При необхідності додаємо сіль, перець за смаком.

    Приготовление бешемеля

    Соус і обсмажені гриби з м'ясом з'єднуємо і перемішуємо. Начинка готова.

    Начинка

    Тепер виймаємо з води підготовлений картоплю, трохи обсушуємо його серветкою, в кожну картоплину кладемо шматочок вершкового масла, посипаємо сіллю і перцем.

    Подготовленный картофель

    Ложкою акуратно викладаємо начинку. Краще щоб до краю картоплі залишалася пара міліметрів для сиру, який ми додамо пізніше.

    Фаршированный картофель

    Картофель с начинкой

    У розігріту до 200? духовку ставимо картопля з начинкою на 15-20 хвилин. В цей час готуємо сирну шапочку.

    Сир тремо на дрібній тертці і додаємо до нього яйце. Збиваємо виделкою.

    Терка для сыра

    Тертый сыр

    Після того як картопля пропікся 15-20 хвилин, викладаємо суміш на кокотниці зверху.

    Печеный картофель

    Картофель с сыром

    Після ставимо ще на 20 хвилин у духовку і запікаємо. Про готовність можна судити по рум'яної скоринки сиру і запеченої картопляної шкірці.

    Рецепт жюльена

    Подавати краще гарячими, є разом з кокотницей-картоплею. Якщо не хочете їсти шкірку, можна їсти ложкою.

    Горячий жюльен

    Жюльен своими руками

    Приємного апетиту!

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Картопляна запіканка з куркою. Рецепт для мікрохвильової печі - майструємо ...
  • Оригінальні стравигніздечка з рибою - майструємо самі
  • Оригінальні стравигніздечка з рибою
  • Як приготувати стручкову квасоля з грибами
  • Рецепт приготування лазаньї з фаршем і соусом болоньєзе
  • Курка з квасолею по-східному
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць
  • Жюльєн з куркою і грибами, приготований в свіжому картоплі
  • Картопляна запіканка з куркою. Рецепт для мікрохвильової печі
  • Рецепт картопляних галушок в томатно-сметанному соусі


  • загрузка...