Тістечко від пасхального кролика - майструємо самі

Рекламний блок

Після суворого посту так хочеться порадувати себе і гостей чимось незвичайним і смачним. На Великдень готується великий стіл, вся родина збирається разом, приходять гості. І кожна господиня шукає, чим здивувати і порадувати дорогих їй людей. Пропонуємо вашій увазі рецепт тістечок, які припадуть саме до цього свята.

Приготовані за цим рецептом тістечка від пасхального кролика виходять дуже ніжними та смачними. А їх незвичайний вигляд підкреслить оздоблення святкового столу.

Пирожное от пасхального кролика

Для приготування тістечка знадобиться

Ингредиенты для пирожного

корж:

  • 3 яйця
  • 150 г борошна
  • 150 г цукру
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста або 2 ч. л. гашеного соди
  • кавова просочення для коржа:

  • 6 ст. ложок цукру
  • 4 ст. ложки води
  • 2 ст. ложки меленої кави
  • 100 мл води
  • амаретто за смаком
  • суфле:

  • 400 мл вершків 33%-35%
  • 300 мл молока
  • 200г цукру
  • 30г желатину
  • консервовані персики або абрикоси для прикраси. Можна використовувати свіжі плоди.
  • Як приготувати тістечко від пасхального кролика

    Корж

    Яйця збиваємо з цукром до утворення щільної піни.

    Яйца с сахаром

    Взбитые яйца

    У збиті яйця додаємо борошно. Просіяти борошно рекомендується безпосередньо перед додаванням в тісто.

    Добавляем муку

    Додаємо розпушувач для тіста або гашену соду. Добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок, і тісто стало однорідним. Це можна робити вручну або міксером.

    Разрыхлитель для теста

    Деко змащуємо маслом або закриваємо папером для запікання. Виливаємо тісто, розрівнюємо.

    Тесто на противене

    Ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку. Випікаємо протягом 15-20 хвилин.

    Приготовление бисквита

    Ставимо корж остигати.

    Якщо корж випікали, використовуючи папір для випічки, прибираємо її з остиглого коржа.

    Бисквит на бумаге

    Для приготування суфле готуємо желатин. Замочуємо в 200 мл холодної кип'яченої води і залишаємо на той час, який зазначено на упаковці.

    Приготовление суфле

    Кавова просочення для коржа:

    Варимо каву (100 мл води), наполягаємо його близько 20 хвилин.

    Кофе в турке

    Поки кава настоюється, готуємо цукровий сироп: у невелику металеву посуд засипаємо цукор і наливаємо кип'ячену воду (4 ст. ложки).

    Сахар для пирожного

    Нагріваємо до закипання, постійно помішуючи.

    Потім каву виливаємо через ситечко в одержаний цукровий сироп. Додаємо амаретто або будь-лікер на ваш смак. Цим просочуємо сиропом корж.

    Пропитка для коржа

    Або ж корж можна просочити сиропом з консервованих фруктів

    Готуємо суфле

    Коли желатин набубнявіє, ставимо його на плиту і нагріваємо до повного розчинення крупинок, але не кип'ятимо.

    У вершки додаємо цукор і збиваємо міксером. Потім вливаємо молоко і добре перемішуємо.

    Сливки с сахаром

    Акуратно вливаємо желатин і знову перемішуємо. Вийшло суфле прибираємо в холодильник на 10-20 хвилин, щоб воно трохи загусло. Важливо не перетримати його в холоді, інакше можуть з'явитися грудочки, які потім будуть псувати зовнішній вигляд тістечка.

    Загусло суфле викладаємо на остиглий корж.

    Бисквит с суфле

    Прибираємо на кілька годин в холодильник до повного застигання суфле.

    Формуємо тістечко

    Щоб вирізати тістечко у вигляді яйця можна скористатися спеціальною формочкою або трафаретом. Малюємо яйце на аркуші і вирізаємо.

    Можете скористатися вже готовим малюнком, цим наприклад:

    Пасхальное яйцо

    Трафарет акуратно прикладаємо до суфле і гострим ножем прорізаємо контур.

    Яйцо из суфле

    З абрикосів або персиків вирізаємо «жовток». Для цього ножем зрізаємо верхівку, яка підходить нам за розміром, і кладемо на тістечко, імітуючи жовток.

    Желток из абрикосов

    Оригинальное пирожное

    Готове тістечко! Здивуйте ваших гостей. Приємного апетиту!

    Пасхальный рецепт

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Фото-рецепт смачних домашніх десертів — лимонний пудинг - майструємо самі
  • Тарт з полуницею - майструємо самі
  • Ягідний пиріг з італійської меренгою - майструємо самі
  • Тарт з полуницею
  • Новорічний торт «Ведмедик на півночі»
  • Тістечко від пасхального кролика
  • Ягідний пиріг з італійської меренгою
  • Вершково-сирний торт з полуницею або садової суницею. Фото-рецепт
  • Вишнева ніжність. Авторський десерт
  • Фото-рецепт смачних домашніх десертів - лимонний пудинг


  • загрузка...