Як приготувати домашній сир з кешью і сочевиці - майструємо самі

Рекламний блок

Сир — продукт, який в колишні часи вважався їжею королів, хоча й з'явилося близько 7000 років тому. Є припущення, що батьківщиною сиру став Далекий Схід. Існує легенда, згідно якої, аравійський купець, що відправився в шлях, прихопив з собою молоко. Після сну в жаркій пустелі, бажаючи вгамувати спрагу, чоловік виявив, що з посудини скла незрозуміла рідина, а на дні лежав білий грудочка чого-то. Це був перший сир! Стародавні греки вважали, що сир — їжа Богів, а людей навчила його готувати богиня Артеміда. Тоді і з'явилася традиція запивати сир вином, так як самі боги, бенкетуючи на Олімпі, насолоджувалися ніжним смаком сиру. Сьогодні існує маса різних технологій приготування сиру, а самих різновидів налічується більше десяти тисяч. Як правило, в основу цього продукту покладені кисломолочні інгредієнти, які не можуть вживати. Тому ми розповімо, як приготувати вегетаріанський сир, заснований на сочевиці, володіє масою корисних властивостей і якостей.

Как приготовить домашний сыр

Інгредієнти для сиру з сочевиці і кешью:

  • Сочевиця (червона) — 1,5-2 столові ложки
  • Кешью (горіхи) — 2/3 склянки
  • Желатин або агар-агару — 1 столова ложка або 2 чайні ложки
  • Сушений імбир — щіпка
  • Білий сушена цибуля — 1/3 чайної ложки
  • Сушений часник — 1/2 чайної ложки
  • Мускатний горіх — щіпка
  • Лимонний сік — 1/2 чайної ложки
  • Гаряча вода — 1 стакан
  • Суміш мелених перців — 1 / 3 чайної ложки
  • Сіль
  • Ингредиенты для сыра

    Як приготувати домашній сир

    Готуємо інгредієнти для сиру. Промиваємо сочевицю і ставимо її отвариваться. Незважаючи на те, що для цього рецепта можна використовувати будь-який вид сочевиці, краще віддати перевагу червоної, тоді колір сиру буде цікавіше. Поки сочевиця вариться в підсоленій воді, в блендер висипаємо всі горіхи кешью і дуже добре перемелюємо. Повинна вийти консистенція борошна.

    Молотый кешью

    Після цього, до горіхів додаємо сушений імбир. Якщо ви бажаєте отримати більш пікантний смак, то можете використовувати і свіжий, натертий на тертці. Всі інгредієнти необхідно закладати в чашу блендера по черзі, щоб консистенція продукту була ідеальною.

    Молотый имбирь

    За імбиром горіхи необхідно підсолити, для цього краще брати морську сіль, додати мускатний горіх і суміш перців. Якщо мускатного горіха не буде, нічого страшного, можна обійтися і без нього. Все знову перетираємо в блендері.

    Коли звариться сочевиця (її не потрібно занадто но розварювати), трохи остудивши, відправляємо її до горіхів. Видавлюємо сік лимона. Додаємо сушені цибуля і часник. Якщо у вас немає сушеного білого лука, не біда, часнику цілком достатньо, просто додайте трохи більше.

    Рецепт приготовления сыра
    Рецепт сыра
    Рецепт домашнего сыра
    Соль

    Поки маса збивається (робити це потрібно дуже ретельно), необхідно підготувати желатин. Розчиняти його необхідно в гарячій воді, але тільки не кип'ятити. Для тих, хто не є прихильником желатину, його можна замінити на агар-агар, використавши 2 чайні ложки суміші.

    Варим сыр

    Коли желатин готовий, вливаємо його в блендер і знову добре вимішуємо. Консистенція продукту повинна вийти однорідна, нагадує жирну сметану або вершки.

    Сырная масса

    Після цього, беремо будь-яку ємність: круглу, квадратну, маленьку чи велику, в залежності від того, яку форму сиру ви хочете отримати. Можна викласти сир порційно в кілька маленьких формочок у вигляді фігурок.

    Форма для сыра

    Закриваємо масу щільно кришкою і ставимо в холодильник на пару годин. Якщо використовувався желатин, то сир застигне трохи швидше, а у випадку з агар-агар доведеться почекати на годинку довше.

    Самодельный сыр

    Через 2-3 години, сир готовий до вживання. Він легко відстає від форми, тому перекласти його на тарілку або блюдо, досить просто.

    Вегетарианский сыр

    Такий сир можна використовувати як самостійний продукт, так і як доповнення до іншого блюда. Сочевичний сир відмінно поєднується із зеленню і овочами, тому його можна класти в будь-які салати, замість фети. Непогано буде гармоніювати і з макаронами, особливо твердих сортів, а бутерброди з таким сиром, приведуть ваших домашніх в повний захват. Приємного апетиту!

    Сыр для вегетарианцев

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Фото-рецептЛітня закуска з сиру з редисом і травами - майструємо самі
  • Рецепт фаршированих печериць з сочевицею по-французьки - майструємо самі
  • Корисні властивості сочевиці. Страви з сочевиці - майструємо самі
  • Домашній сир із сиру. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт грецького салату
  • Корисні властивості сочевиці. Страви з сочевиці
  • Як приготувати домашній сир з кешью і сочевиці
  • Рецепт дала з червоної сочевиці
  • Рецепт фаршированих печериць з сочевицею по-французьки
  • Фото-рецептЛітня закуска з сиру з редисом і травами


  • загрузка...