Домашній цитрусовий пудинг халава, який сподобається всім - майструємо самі

Рекламний блок

Смачні домашні десерти — це гордість господині і справжня прикраса столу. Але часто за повсякденною готуванням першого, другого, третього і компоту, не залишається ні сил, ні натхнення на приготування десертів. Здається, що це довго, важко або потрібно багато різних інгредієнтів. Можна приготувати традиційні домашні солодощі — печиво, солодкі булочки і навіть торт. Але ведична кулінарія розповідає нам про інших цікавих і простих рецептах домашніх солодощів. У попередніх статтях я вже розповідала про вершкові цукерки бурфи і про домашній шоколад.

Сьогодні я розповім про страву з ведичної кулінарії, яким можна здивувати всіх гостей, — це халава. Готувати її можна в різних варіаціях: зробити бананової, карамельної, коксової або цитрусової. Я зупинилася на вершковою халаве з апельсиновою цедрою. Швидко і дуже смачно!

Домашний рецепт

Нам буде потрібно:

  • 650 мл молока (можна зробити 50 на 50 з водою)
  • 300 р. (1,5 склянки) цукру
  • 35 р. (жменька) родзинок
  • 35 р. (жменька) горіхів кеш'ю (або будь-яких інших)
  • 200 р. вершкового масла
  • 225 р. (1,5 склянки) манної крупи
  • Цедра половини апельсина
  • Спеції: кориця, шафран, мускатні горіх (або однієї з них).
  • Цитрусовый пудинг

    Рецепт халвы

    Дані пропорції надані майже на 10 порцій вершкового ласощі.

    Приготування страви вегетаріанської

    Доведіть молоко до кипіння і додайте цукор і спеції. Кип'ятіть 1-2 хвилини. Після цього додайте в молоко родзинки і цедру апельсина, зменшіть вогонь і залишіть кипіти.

    Потім на сковороді без олії обсмажте горіхи і відкладіть в сторону. На розпеченій сковороді розтопіть пачку масла до повного розчинення.

    Топленое масло

    Тепер додайте манну крупу в масло і обсмажуйте, помішуючи, 10-15 хвилин, поки крупа не придбає золотавий відтінок.

    Вегетарианский рецепт

    Зменшіть вогонь і вливайте в крупу приготований сироп з молока. Не переставайте розмішувати крупу. Але будьте обережні, сироп почне сильно бризкатися при зіткненні з крупою. Додайте горіхи і закрийте кришку, щоб рідина повністю вбралася. Розпушіть халаву і подавайте кімнатної температури.

    Приємного апетиту!

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Як приготувати домашній шоколад - майструємо самі
  • паска своїми руками - майструємо самі
  • Шоколад. Зроби сам своїми руками
  • Шоколадна кондитерська ковбаска. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт приготування смачної каші на воді з додаванням молока
  • Рецепт приготування лазаньї з фаршем і соусом болоньєзе
  • Рецепт з куркоюкурка зі спеціями по-східному
  • Смачні домашні страви з м'ясарецепт приготування яловичини з чорносливом
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць
  • Як приготувати домашній шоколад


  • загрузка...