Як приготувати домашній шоколад - майструємо самі


Яка господиня не хоче здивувати близьких чим-небудь смачним, оригінальним і корисним? Напевно ніхто не відмовиться від улюбленого багатьма ласощі — шоколаду, тим більше якщо він приготований з любов'ю і з якісних та натуральних інгредієнтів! А яким непередаваним ароматом наповнюється кухня, коли готуєш домашній шоколад! Ви зможете полити їм (поки він ще гарячий) будь-яку випічку. Можна зробити його про запас. Він прекрасно зберігається в холодильнику. Якщо знадобиться, можна просто розтопити його на водяній бані. Створюйте свої неповторні відтінки шоколаду, варіюючи кількість какао. Справжній домашній шоколад готується тільки з натуральних продуктів!

Домашний шоколад

Щоб приготувати шоколад в домашніх умовах, вам потрібно:

Рецепт шоколада с фото

  • по 5 столових ложок порошку какао та молока;
  • 6-8 столових ложок цукру;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 1 ч. л. борошна;
  • форма для льоду (можна використовувати формочки з коробок з цукерками).
  • Рецепт приготування домашнього шоколаду

    1. Щоб приготувати шоколад в домашніх умовах, насипте в невелику каструльку какао, цукор, влийте молоко і, помішуючи, доведіть до кипіння на слабкому вогні.

    Рецепт шоколада с фото

    2. Потім додайте вершкове масло.

    Рецепт приготовления домашнего шоколада

    3. Коли суміш закипить вдруге, безперервно помішуючи, всипте борошно.

    4. Як тільки борошно розчинитися, зніміть суміш з вогню, охолодіть.

    Приготовить шоколад в домашних условиях

    5. Потім розлийте рідкий шоколад у формочки для льоду і приберіть в холодильник щоб він застиг.

    Горячий шоколад омномном

    Це традиційний рецепт приготування домашнього шоколаду. Якщо хочете, можна експериментувати!

    Наприклад, якщо ви любите гіркий шоколад, можна збільшити кількість какао і пропорційно зменшити порцію цукру.

    Якщо ж ви навпаки віддаєте перевагу більш ніжний, молочний смак — тоді треба зменшити кількість какао і додати сухе молоко.

    Горький шоколад

    В залежності від кількості какао буде змінюватися і колір шоколаду, теорії його весь можна замінити сухим молоком — повинен вийти білий шоколад, але сама я не пробувала, не знаю.

    Белый шоколад рецепт

    Так само можна додати в шоколад кілька крапель коньяку, рому або лікеру — вийде відмінний смак!

    Можна замінити 1 ложку звичайного цукру і ванільним додати трохи кориці. Вийде пряно-шоколад ванільний.

    Можна використовувати різні начинки. Наприклад, подрібнені горіхи (волоські, арахіс або фундук), або ж вишню без кісточки, родзинки, цукати, курагу, цедру лимона.

    Шоколад с начинкой

    Ще можна додати в шоколад вафельну крихту, кокосову стружку. Дуже смачно і оригінально вийде, якщо проткнути зубочисткою будь-які свіжі фрукти (часточка апельсина, мандарина, яблука, банана) або сухофрукти занурити в рідкий шоколад, потім покласти на фольгу або пергаментний папір і дати застигнути в холодильнику.

    Якщо ж шоколад дуже довго не буде застигати, то в наступний раз збільште кількість борошна — кожен сорт по-різному вбирає вологу.

    Домашній шоколад — це поле для приємних експериментів. Так що даруйте радість і дітям і дорослим! Адже це так просто!



    Рекомендуємо для перегляду:
  • Готуємо домашній шоколад з мигдалем і фініками - майструємо самі
  • 20 шоколадних десертів. Своїми руками
  • Шоколад. Зроби сам своїми руками
  • Прикраса келихів до свята. Зроби сам своїми руками
  • Напої з кави
  • Як приготувати домашній шоколад
  • Шоколадні яйця на Великдень
  • Корзинки з кремом, шоколадом і полуницею
  • Рецепт шоколадного мусу з грушею в коньяку
  • Шоколадні пасхальні яйця