Варення з полуниці з цілими ягодами - майструємо самі

Рекламний блок

Смачний джем з полуниці




Варенье из клубники на зиму рецепты. Пошаговое фото

Полуниця вважається однією з найбільш корисних ягід, тому просто незамінна при авітамінозах. Вона робить позитивний вплив на здоров'я людини, покращує обмінні процеси і поповнює організм корисними мінералами. Ви вже зібрали врожай полуниці на власній дачі? Тоді настала пора зварити варення з полуниці з цілими ягодами. Консервуйте на зиму своїми руками за перевіреними рецептами.

Кращі рецепти: як правильно варити варення з полуниці

Перед тим як приступити до варінні варення необхідно ягоди добре промити, очистити від чашолистків, а потім просушити. Пам'ятайте, що варто варити варення з домашньої полуниці, так як воно більш ароматне. Знімайте постійно піну і варіння здійснюйте в три прийоми, щоб полуниця залишилася цілісною.

Інгредієнти:

  • полуниця 6 кг;
  • цукор 2 кг;
  • казан або інший посуд з товстим дном.




  • Переберіть полуницю, щоб вам траплялися тільки однакові ягоди. Великі можна розрізати ножем навпіл.
  • Насипте в полуницю частина цукру, потім залиште її на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.
  • Після того як ви побачите достатню кількість соку, можете закип'ятити ягоду. Ні в якому разі не заважайте, так як пошкодите цілу полуницю.
  • Після закипання всипте ще частина цукру, прокип'ятіть близько 10 хвилин і залиште полуницю остигати. Можете накрити її рушником.
  • Через 6-8 годин знову закип'ятіть варення і насипте трохи цукру (близько 600 гр).
  • Залиште третій раз на 6-8 годин остигати полуницю, а потім засипте цукор, що залишився. Розділіть собі спочатку на 4 частини наявні 2 кг цукру, щоб потім легше було орієнтуватися.
  • Закип'ятіть полуницю і загорніть в простерилізовані банки.
  • Як зробити джем з полуниці

    Якщо ви хочете взимку на хліб мазати ароматний джем або зробити круасани з полуницею, то обов'язково зваріть джем. Готується він досить швидко. Спочатку полуницю промийте, потім почистіть її. Перетирати можна двома способами: через сито або просто збити блендером. Крім полуниці вам знадобиться цукор і желирующее речовина, яка продається у відділі з приправами. Це може бути «Конфітюр» або «Желфикс». Враховуйте пропорції, тому змішуйте його з полуницею, згідно інструкції. Приблизно на 1 кг полуниці піде 1 пакетик желюючий речовини.

    Розмішайте «Конфітюр» з цукром і всипте в збиту полуницю. Доведіть полуничну суміш до кипіння. Не забувайте постійно помішувати, щоб полуниця не пригоріла. Потім додайте ще цукор, з розрахунку на 1 кг полуниці 0,6 кг цукру. При бажанні можете збільшити дозування, якщо любите солодкий джем. Добре закип'ятіть варення, а потім засипте його в банки і закатайте. Банки попередньо стерилізуйте. Все що не помістилося дегустуйте всією родиною.

    Також почитайте: Коли збирати соснові шишки для варення

    Зварити варення з полуниць на зиму можна за різними рецептами, адже все залежить від кінцевого результату, якого ви хочете досягти. Якщо потрібно зберегти корисні речовини, то зваріть п'ятихвилинку, а для варіння густого варення доведеться витратити кілька годин.

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Розмноження полуниці вусами - майструємо самі
  • Тарт з полуницею - майструємо самі
  • Як приготувати малинове варення в мікрохвильовці - майструємо самі
  • Прикраса для коктейлю з полуниці
  • Варення із соснових шишок. Зроби сам своїми руками
  • Як приготувати малинове варення в мікрохвильовці
  • Розмноження полуниці вусами
  • Тарт з полуницею
  • Простий рецепт полунично-бананового смузі
  • Приготування смачних і корисних напоїв


  • загрузка...