Готуємо домашній шоколад з мигдалем і фініками - майструємо самі


Солодощі — це те, чим завжди можна підняти собі настрій і самим улюбленим ласощами зазвичай є шоколад. Подивіться на полиці з шоколадками і цукерками в магазині, їх зараз величезна кількість, за будь-якою ціною — вибирай будь-яку! З фундуком, родзинками, молочні, білі, пористі, з йогуртом. Я навіть зустрічала шоколад з морською сіллю і карамеллю. Вартість плитки варіюється від 30-40 рублів. Зовсім не дорого за плитку шоколаду, правда?

Домашний шоколад

А ви звертали увагу на склад цього шоколаду? Майже скрізь містяться барвники та ароматизатори, а замість какао-масла найчастіше використовують пальмову технічне масло. Хочеться цим годувати себе кохану, своїх дітей і близьких? Особисто мені — ні. Тому ми з чоловіком розробили для себе рецепт корисного, смачного шоколаду, який не тільки настрій підтримує на висоті, але і здоров'я!

Звичайно, інгредієнти для власної плитки шоколаду не будуть дешевими. Але і своє здоров'я для нас річ дорога.

Я розповім про домашній шоколад з використанням натурального какао-масла, какао порошку, меду і начинки з фініків і мигдалю.

Можна використовувати як какао-порошок, так і більш здоровий варіант — кероб, який ми теж дуже любимо.

Що таке кероб?

Кероб — це плоди ріжкового дерева, в молотом вигляді нагадує какао-порошок. Він містить у великій кількості вітаміни і поживні речовини (вітаміни А, В, В2, D, в ньому міститься фосфор, калій, магній, мідь, залізо і т. д.)

Кероб натуральний і не містить впливають на психіку компонентів (кофеїн і теобромін).

Де купити кероб?

Кероб можна придбати в магазинах здорового харчування у вашому місті, у вегетаріанських магазинах і кафе. Якщо таких немає у вашому місті, його можна без проблем замовити в будь-якому інтернет магазині здорового харчування.

Приступимо до приготування домашнього шоколаду. Шоколад можна робити з будь-якою начинкою: цукати, коксова стружка, фрукти, родзинки, горіхи і т. д.

Нам буде потрібно:

  • какао масло 100 гр.
  • фініки 150 гр.
  • мед 2 ч. л. з гіркою.
  • какао порошок або кероб мелений 30 гр.
  • мигдаль 90 гр.
  • Как сделать шоколад

    Очищаємо і нарізаємо фініки, мигдаль на невеликі шматочки. Змішуємо фініки, горіхи, какао порошок в глибокій мисці.

    Шоколад своими руками

    Розтоплюємо какао-масло на плиті до повного розчинення.

    Мед

    Додаємо мед в суху суміш і добре перемішуємо.

    Самодельный шоколад

    Додаємо в суху медову суміш розтоплене какао-масло. Суміш повинна вийти трохи рідкої, маслянистою.

    Рецепт шоколада

    Суміш поміщаємо (виливаємо) в поліетиленовий пакет і рукою утрамбовуємо шоколад до плоского і гладкого стану. Виходить велика плитка шоколаду.

    Шоколад дома

    Ребром ножа формуємо борозни — майбутні часточки. Так згодом шоколад буде легше розрізати і відламувати. Якщо у вас є силіконові форми для шоколаду або цукерок можете скористатися ними.

    Изготовление шоколада

    Прибираємо шоколад в холодильник на кілька годин до повного застигання плитки.

    Шоколад виходить твердий, красивий і дуже солодкий. Натуральний смак солодощі шоколаду додають мед і фініки. В рецепті не використовується цукор! Такий шоколад дуже корисний і сповнений горіхів! А великий плитки вистачить на всю родину. Такими солодощами не гріх почастувати рідних і близьких та для дітей це також буде дуже смачно і корисно.

    Після того як ви спробуєте домашній натуральний шоколад, вам не захочеться купувати магазинні плитки з пальмовою олією і 2 горішками на всю шоколадку. Насолоджуйтеся смачними і корисними солодощами!



    Рекомендуємо для перегляду:
  • 20 шоколадних десертів. Своїми руками
  • Натуральні цукерки. Зроби сам своїми руками
  • Шоколад. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт шоколадних оладок. Зроби сам своїми руками
  • Прикраса келихів до свята. Зроби сам своїми руками
  • Шоколадна кондитерська ковбаска. Зроби сам своїми руками
  • Як приготувати домашній шоколад
  • Шоколадні яйця на Великдень
  • Вершково-сирний торт з полуницею або садової суницею. Фото-рецепт
  • Рецепт шоколадного мусу з грушею в коньяку