Приготування глінтвейну - майструємо самі


Настали холоди, хочеться тепла і затишку. Наша стаття розповість вам про те, як варити глінтвейн — корисний і смачний напій, здатний зігріти і підняти настрій навіть в самий страшний мороз.

как варить глинтвейн

Глінтвейн — це підігріте вино зі спеціями. Жителі скандинавських країн не представляють холодні осінні та зимові вечори без цього чудового напою.

Приготовление глинтвейна

Є кілька правил щодо того, як варити глінтвейн:

  • Глінтвейн ніколи не повинен закипати. В іншому випадку весь аромат і смак напою буде безнадійно зіпсований. Його можна тільки доводити до кипіння (не кип'ятити!) або знімати при температурі 70 градусів.
  • Не слід готувати глінтвейн з дорогих вин. Це марна трата грошей. Підійде і звичайна недороге, але хороше вино. Також не слід використовувати дуже міцні вина.
  • Якщо хочете підсилити міцність напою, можна додати портвейн, коньяк, ром чи горілку.
  • Завжди додавайте тільки кип'ячену воду.
  • Пити глінтвейн бажано відразу після приготування. Напій можна зберігати в термосі.
  • Класичний рецепт приготування глінтвейну

    Інгредієнти: 2 пляшки червоного вина, 12 гвоздик, 2 столових ложки цукру, мускатний горіх за смаком, 1 склянка води.

    Приготування: візьміть спеції для глінтвейну: мелений мускатний горіх і гвоздику. Засипте в маленьку каструльку (або турку) і залийте водою. Доведіть до кипіння, варіть 1 хвилину. Накрийте кришкою і почекайте 15 хвилин. Глінтвейн, зварений за класичним рецептом, стане ще смачніше.

    Вилийте вино в іншу каструльку і поставте на повільний вогонь. Коли воно стане теплим, додайте настій з спецій для глінтвейну і столову ложку цукру. Не доводити суміш до кипіння! Коли напій досягне температури 70 градусів, зніміть його і розлийте по чашках.

    Крім класичного рецепту глінтвейну існує маса варіацій.

    Классический глинтвейн

    Глінтвейн з чаєм

    Інгредієнти: 0,75 л червоного вина, трохи кориці, 6 гвоздик, 1л міцного ароматного чаю.

    Приготування: У каструлю вливають вино, настій чаю. Доводять до кипіння, потім додають спеції для глінтвейну (корицю і гвоздику), дають настоятися і розливають по чашках.

    Білий глінтвейн

    Інгредієнти: 1 пляшка білого вина, 12 шматочків паленого цукру, 2 гвоздики, гуртки апельсина.

    Приготування: Вино, гвоздику і цукор нагріти, не доводячи до кипіння, процідіть і розлийте в склянки. Апельсинами прикрасьте краю.

    Медовий глінтвейн

    Інгредієнти: 2 пляшки червоного вина, по 3 склянки води, рома і меду , 1 кг цукру, гвоздика і кардамон (за смаком), кориця

    Приготування: Влийте в емальований посуд, вино, ром, воду, мед. Покладіть туди спеції для глінтвейну. Доведіть до кипіння. Процідіть і розлийте по склянках.

    Східний глінтвейн

    Інгредієнти: 2 пляшки червоного напівсолодкого вина, 200 мл коньяку, 2 лимона, 200 г цукру, кориця і гвоздика на смак.

    Приготування: Налийте в каструльку вино і поставте на повільний вогонь. Поступово розчиніть у вині цукор. Коли глінтвейн розігріється до 70 градусів, додайте коньяк, нарізаний лимон і спеції. Дайте напою настоятися протягом 15 хвилин і розлийте по чашках.

    Глінтвейн з фруктами

    Інгредієнти: 1 пляшка червоного вина 1 апельсин, 1 лимон, 1 яблуко, кілька волоських горіхів, 3 столові ложки цукру, імбир.

    Приготування: Вилийте вино в каструлю і поставте на вогонь. Апельсин і лимон розрізати навпіл і вичавити сік у вино. Додайте кілька шматочків яблука, цукор і волоські горіхи. Зніміть напій при температурі 70 градусів, дайте настоятися 10 хвилин. Процідіть, розлийте по келихах і зверху покладіть щіпку імбиру.

    Глинтвейн фруктовый

    Кавовий глінтвейн

    Інгредієнти: 2 чашки кави, 0,5 л червоного вина, 150 г цукру, 3 чарки коньяку, спеції за смаком.

    Приготування: У каструлю влити вино, кава і коньяк, підігріти. Додати цукор і спеції, довести до кипіння. Такий напій подають гарячим.

    Тільки ваша уява здатна підказати вам, як ще можна варити глінтвейн. Пробуйте і експериментуйте зі спеціями та інгредієнтами, тоді ви незабаром відкриєте саме ваш рецепт цього ароматного і корисного напою.



    Рекомендуємо для перегляду:
  • Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах. Зроби сам своїми руками
  • Простий рецепт смачного м'ясного бульйону
  • Рецепт приготування лазаньї з фаршем і соусом болоньєзе
  • Смачні домашні страви з м'ясарецепт приготування яловичини з чорносливом
  • Напої з кави
  • Приготування смачних і корисних напоїв
  • Приготування глінтвейну
  • Як приготувати глінтвейн з м'яким фруктовим смаком
  • Новорічний апельсиновий десерт до шампанського
  • Десерти з груш